El Rewind Festival està creixent. En total, 552 obres es van inscriure en la tercera edició d'aquest festival de curtmetratges de Vilanova del Camí, el doble dels que ho van fer l'any passat.

El certamen, que se celebrarà del 17 al 26 de març, ha apostat per la internacionalització i va crear dues noves seccions, una dedicada als curts de parla estrangera, i una altra, a les peces iberoamericanes. I el resultat ha estat meritori, ja que han rebut obres de 42 països i cinc continents diferents.

La producció que s'ha emportat més nominacions és Yerbabuena, d'Estefania Cortés, amb un total de sis: millor curt de la secció oficial, direcció, guió original i fotografia, i doble a millor actriu, per a la catalana Íngrid Rubio i la menorquina Olivia Delcán.

El manresà Miki Esparbé està nominat a la categoria de millor actor pel paper a la pel·lícula Marcianos de Marte, dirigida per Fernando Trullols.

El curtmetratge Star Wars serà un dels protagonistes de les activitats paral·leles. L'últim dia de festival hi haurà la segona edició de la Rua Star Wars, on es veuran els personatges més destacats de la popular franquícia galàctica.