L'Escola Municipal de Música de Sant Joan de Vilatorrada oferirà dissabte una classe magistral a càrrec de la prestigiosa pedagoga del violoncel Eulàlia Subirà, pionera i destacada impulsora a Catalunya i a l'Estat espanyol del mètode Suzuki. Hi participaran més d'una setantena d'alumnes, inclosos els oients, a les classes col·lectives organitzades per nivells, de 10 del matí a 2 del migdia. Els participants són alumnes de les diverses escoles de música de la comarca del Bages, però també s'hi desplaçaran famílies vingudes de diferents indrets de Catalunya i professors de violoncel i d'altres instruments interessats en la pedagogia Suzuki.

Subirà es va especialitzar en aquesta metodologia a partir de l'any 1991 obtenint la titulació de professora del Mètode Suzuki amb Ann Grave, Carey Beth Hockett, Penny Heath i Anja Maja a Lió, Londres i Hèlsinki. Des del 1992 és professora de violoncel a l'Escola Municipal de Música de Manlleu (Barcelona), on treballa amb alumnes a partir dels 4 anys. Ha impartit cursos en diferents escoles de música, conservatoris professionals i superiors de l'estat. La classe magistral de dissabte l'organitza l'Aula de Violoncel de l'Escola de Música de Sant Joan. Hi assisteixen 23 alumnes de totes les edats i nivells i dos grups de violoncels (de nivell inicial i de nivell mitjà). A Sant Joan es pot començar violoncel a partir dels 4 anys. La seva professora, Natàlia Barés, en fa 24 que hi treballa basant-se en aquest mètode.

El mètode Suzuki

El mètode Suzuki s'inspira en com utilitzem la llengua materna: l'aprenentatge a través de la imitació, el joc i la naturalitat per parlar a través de l'instrument abans de saber llegir i escriure música. El mètode es basa en tres puntals: alumne, professor i família, i no té com a objectiu formar necessàriament professionals sinó aprendre a treballar amb les capacitats i discapacitats de cadascú.