Més de 70 inscrits en la classe magistral que la violoncel·lista Eulàlia Subirà farà a Sant Joan

L'Escola de Música acollirà la sessió de la impulsora del mètode Suzuki

01.03.2017 | 17:25
La violoncel·lista Eulàlia Subirà

L'Escola Municipal de Música de Sant Joan de Vilatorrada oferirà dissabte una classe magistral a càrrec de la prestigiosa pedagoga del violoncel Eulàlia Subirà, pionera i destacada impulsora a Catalunya i a l'Estat espanyol del mètode Suzuki. Hi participaran més d'una setantena d'alumnes, inclosos els oients, a les classes col·lectives organitzades per nivells, de 10 del matí a 2 del migdia. Els participants són alumnes de les diverses escoles de música de la comarca del Bages, però també s'hi desplaçaran famílies vingudes de diferents indrets de Catalunya i professors de violoncel i d'altres instruments interessats en la pedagogia Suzuki.

Subirà es va especialitzar en aquesta metodologia a partir de l'any 1991 obtenint la titulació de professora del Mètode Suzuki amb Ann Grave, Carey Beth Hockett, Penny Heath i Anja Maja a Lió, Londres i Hèlsinki. Des del 1992 és professora de violoncel a l'Escola Municipal de Música de Manlleu (Barcelona), on treballa amb alumnes a partir dels 4 anys. Ha impartit cursos en diferents escoles de música, conservatoris professionals i superiors de l'estat. La classe magistral de dissabte l'organitza l'Aula de Violoncel de l'Escola de Música de Sant Joan. Hi assisteixen 23 alumnes de totes les edats i nivells i dos grups de violoncels (de nivell inicial i de nivell mitjà). A Sant Joan es pot començar violoncel a partir dels 4 anys. La seva professora, Natàlia Barés, en fa 24 que hi treballa basant-se en aquest mètode.


El mètode Suzuki

El mètode Suzuki s'inspira en com utilitzem la llengua materna: l'aprenentatge a través de la imitació, el joc i la naturalitat per parlar a través de l'instrument abans de saber llegir i escriure música. El mètode es basa en tres puntals: alumne, professor i família, i no té com a objectiu formar necessàriament professionals sinó aprendre a treballar amb les capacitats i discapacitats de cadascú.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 

Cultures

Un itinerari poètic i el Festival de Blues marquen els primers dies abans de l'esclat del cap de setmana

Un itinerari poètic i el Festival de Blues marquen els primers dies abans de l'esclat del cap de setmana

El poeta Xavier Giol guiarà avui el Saltaterrats per diferents locals del barri antic de la ciutat

La tercera edició del GiraCirc aposta pel circ social i es manté en nombre de públic

La tercera edició del GiraCirc aposta pel circ social i es manté en nombre de públic

Collsuspina ha acollit des de divendres i durant tot el cap de setmana activitats i espectacles...

Minuts de silenci en senyal de dol pels atemptats

Abans de cada espectacle del cap de setmana es va fer un minut de silenci. També va sonar...

Enllaços recomanats: Premis cinema