Després de sis anys, Muchachito publicava el juny passat el seu quart disc d'estudi, El Jiro, un treball amb què Jairo Perera (Santa Coloma de Gramenet, 1975) buscava un gir sonor i trobava la pista de ball explorant ritmes funky-rock, electrònics, disco... El Jiro -d'aquí el nom del disc- naixia de l'experiència de La maqueta, una gira en solitari que li va servir per decidir el nou rumb i per provar temes que acabarien formant part d'aquesta nova etapa.

Després de l'equador de la primera part de la gira (que van estrenar a Santa Coloma), Muchachito y la Banda del Jiro seran a Manresa la setmana del 20 de març per fer una estada a la sala Stroika i preparar el nou espectacle que portarà la nova banda pels principals festivals. El concert de Manresa, el divendres 24, dins de la programació de la Casa de la Música, engegarà la gira que l'endemà mateix ja els portarà a la sala Barts, en el Guitar Festival BCN.

Com explica Dani Castellano, responsable de la Casa de la Música de Manresa, l'estada i el concert de Muchachito és «un reconeixement a la qualitat tècnica de la sala» i un format que obre la porta que artistes que habitualment «només fan bolos a capitals, actuïn a la ciutat». Muchachito (veu, guitarres de pal i elèctriques) pujarà a l'escenari amb Goiko Martínez (bateria), Javier Geras (baix i moog), Marc Marconi (trombó i teclats), Àlex Serrano (trompeta i teclats) i Diego Pozo el Ratolí (guitarres espanyola i elèctrica). Amb els dibuixos de l'il·lustrador Santos de Veracruz, animats pel videojòquei Danilillo.