El curs de fortepiano l'organitza l'Escola Municipal de Música de Navàs i està adreçat a estudiants i professors de piano d'escoles de música i conservatoris. Hi ha una cinquantena d'inscrits (actius i oients). L'impartirà el manresà Roger Illa el divendres 17 i el dissabte 18 de març.

El pianista Roger Illa oferirà un concert comentat per descobrir els secrets de l'instrument mitjançant una rèplica autèntica del fortepiano Anton Walter (cap al 1805), construït per Paul Poletti. Amb obres de Haydn, Mozart i Beethoven. El concert es farà el 18 de març, a les 19.30 a l'Escola de Música de Navàs. Serà el mateix fortepiano que es podrà escoltar diumenge en la trobada del Sala Piano a Castelladral. Illa repetirà actuació el 9 d'abril a Manresa.

Les escoles municipals de música que participaran en els dos torns de concerts, el dia 19, a les 10.30 i a les 12.30 h, són les d'Abrera, Artés, Balsareny, Berga, Collbató, Navàs, Olesa, Puig-reig, Sallent, Santpedor, Sant Joan, Sant Vicenç i Vacarisses; també l'Esclat de Manresa, l'Escola de Música i Arts de Navarcles i Sant Fruitós i el Conservatori dels Pirineus. El Sala Piano té la col·laboració de l'Ajuntament de Navàs.