avui no sopem

?Direcció: Pep Anton Gómez. Autoria: Jordi Sánchez i Pep Anton Gómez. Intèrprets: Jordi Banacolocha, Maife Gil, David Bagés, Susanna Garachana i Mercè Martínez. Dissabte 4 i diumenge 5 de març. Teatre Kursaal de Manresa.

El Vicenç i la Maria Teresa formen un matrimoni jubilat de Barcelona que gaudeix de la masia que tenen al poble. Els agrada i volen fer un cop de cap i anar-hi a viure, s'ho mereixen. Què els ho impedeix? Una filla encara a casa i un fill que, tot sol, no se n'acaba de sortir. Aquest és el tret d'inici d'Avui no sopem, la comèdia de Jordi Sánchez i Pep Anton Gómez que el cap de setmana va omplir tres cops el Kursaal.

En un to distès i amb molt d'humor, els personatges de la història desenvolupen una situació prou coneguda, malauradament, com és la precarietat, però en molts casos maquillada per un sentit de confort, el desig d'abanderar la precarietat per gaudir d'una situació còmoda i egoista. Aquesta circumstància la viuen els protagonistes, Banacolocha i Gil, amb els seus dos fills, interpretats per Bagés i Martínez, i la parella de Bagés, una sàvia Garachana.

Els pares entenen que cal donar-los un cop de mà, però... fins on? Què és una ajuda i què un sacrifici gairebé exigit i mai suficientment saciat? I què passa quan s'hi afegeix que et vulguin dirigir la vida? Tot plegat esdevé aquest divertit i molt ben trobat Avui no sopem, encapçalat per dos ocurrents Gil i Banacolocha i seguits per Martínez i Bagés, i en què destaca Garachana amb un personatge versàtil que desvetlla certa tendresa i repulsa. Una funció entretinguda amb un missatge de fons no tan divertit. Però sempre queda la rialla. Almenys això.