La Sala Beckett reflexiona sobre el gènere amb tres espectacles

Toni Casares dirigeix Sílvia Bel i Rosa Renom a «Eva i Adela als afores», un text de Mercè Sarrias

10.03.2017 | 08:17
Sílvia Bel i Rosa Renom.

La Sala Beckett dedicarà el tercer cicle temàtic de la temporada a la reflexió sobre el gènere i la seva representació en la ficció. ´La revolució dels gèneres. La construcció d´estereotips en la ficció´ inclou una sèrie d´espectacles, tallers i xerrades durant els mesos de març i abril, encaminats a mostrar els models culturals en un món "eminentment masculí i patriarcal" i abordar un "imprescindible" canvi de paradigma. En aquest context la sala estrenarà tres espectacles, ´Eva i Adela als afores´, ´Crotch´ i ´Limbo´. El primer (del 22 de març al 30 d´abril) és un text de Mercè Sarrias que protagonitzen Sílvia Bel i Rosa Renom amb direcció de Toni Casares.

En un nou cicle temàtic, la nova Beckett del Poblenou es proposa ara reflexionar i debatre al voltant del gènere com una construcció social a revisar, a la vida i en la ficció.

Gran part del cicle ´La revolució dels gèneres´ està compost per una oferta formativa, que s´ha estructurat en setmanes. Cada dijous hi haurà una conferència, i cada divendres un taller, que giraran al voltant del mateix tema. En les dues primeres setmanes es reflexionarà sobre com les sèries i pel·lícules representen els gèneres, especialment el femení. En les dues darreres, es treballaran maneres per canviar uns clixés que cada vegada queden més sobrepassats per la realitat.

Estereotips i clixés sobre la masculinitat i la feminitat, les noves identitats, lluita feminista o relacions afectives són alguns dels temes que es posaran sobre la taula de la mà de diversos ponents i entitats convidades com Núria Varela, Miquel Missé, Brigitte Bassallo, l´Assocaició Candela o la cooperativa Fil a l´Agulla.

En paral·lel, la Beckett estrenarà tres espectacles. En primer lloc s´ha programat ´Eva i Adela als afores´ –segona producció pròpia de la temporada- una obra de Mercè Sarrias que protagonitzen Sílvia Bel i Rosa Renom i dirigeix el responsable del teatre, Toni Casares. A l´obra, dues dones desacomplexades i lliures es pregunten si els queden motius per intervenir en la vida col·lectiva.

El 23 de març s´estrenarà ´Crotch´, de Catalina Carrasco i la companyia balear Baal. Amb aquest muntatge toca qüestions com la desigualtat entre gèneres o la identitat sexual. L´espectacle s´ha creat en col·laboració amb el col·lectiu LGTBI Trans* de Barcelona. El plantejament és la desaparició del gènere com a solució a la desigualtat entre gèneres.

I finalment, arribarà el torn de la jove companyia Les Impuxibles que formen Clara i Míriam Peya i Míriam Escurriola. A la Beckett presentaran ´Limbo´, una proposta multidisciplinària que reflexiona sobre el significat de ´transgènere´ i sobre la recerca de la identitat pròpia i la reafirmació davant les etiquetes socials.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 

Cultures

Kevin Weatherill ha refundat la banda amb músics gallecs
Immaculate Fools torna després de 27 anys per actuar a Manresa i Balsareny

Immaculate Fools torna després de 27 anys per actuar a Manresa i Balsareny

Amb el vocalista Kevin Weatherill com a únic supervivent, el grup per la sala Stroika el divendres...

Memoria.cat presenta el web dels manresans deportats als camps nazis

L'Espai Memòries del Museu Comarcal de Manresa serà escenari aquesta tarda (19 h) de...

El Festival Zoom aborda la violència de gènere en el món audiovisual

L'Adoberia Bella acollirà demà (12 h) la taula rodona La violència de...

La policia franquista passeja pel carrer Sobrerroca de Manresa amb impunitat

La policia franquista passeja pel carrer Sobrerroca de Manresa amb impunitat

El rodatge d'una sèrie de televisió en una barberia ha fet de Manresa la Barcelona dels anys 60 i 70

Enllaços recomanats: Premis cinema