V a néixer a Tortosa. Perquè el circ estava allà. És la cinquena generació d'artistes. Apareix amb la bicicleta sobre cable amb la seva germana Emily en un número amb bicicleta, però, sobretot, presenta un espectacular número que protagonitza amb la seva germana Emily sobre una petita pista circular. Elles, que no havien ni patinat ni esquiat mai perquè al pare li feia por que es lesionessin, han fet ara un número de patinatge. Ara, patinar, allò que se'n diu patinar, «no sé pas si ho sabríem fer».

Cinquena generació Raluy. Sempre ha viscut al circ?

Fan il·lusió tantes generacions. Sí, sempre he estat al circ familiar. De fet vaig néixer a Tortosa perquè és allà on aquells dies hi havia el circ.

I en un circ, coses bàsiques, aquelles que fan els nens, com és anar a escola, com es fan?

Buf, no ho hem fet. En una etapa van intentar muntar un vagó del circ que fos una escola i ens van posar un professor. Em sembla que era a Noruega. Aleshores tenia 10 anys, però va ser horrible. Era com tancar-me al circ i no sortir.

I com heu fet la formació fins a ESO?

Anava canviant d'escola cada 15 dies i, a final de curs, m'examinava a Tortosa. Això m'ha permès estudiar i fer moltes amistats. Així, quan viatjo em trobo amb les meves amigues. De Manresa també en tinc. Molt bones amigues, per cert.

I amics del món del circ...

Jo pràcticament no tinc amics de circ. Els meus amics fan altres coses, parlem d'altres coses. I està molt bé.

Ara tens 23 anys. El seu món és la carpa del Raluy?

Sí. Ara ja sí. M'agrada el que faig, m'agrada crear, entrenar, presentar-ho a la pista i tot això. El meu pare ens entrena i ho preparem amb la meva germana. He fet alguna cosa de circ, però la meva escola és aquesta carpa.

I a Gran Hermano, què va passar?

Hi vaig sortir. Passava per una època una mica inestable i, mig en broma, amb unes amigues, vaig enviar un currículum. Em van trucar i tot va ser molt fàcil.

Va arribar endavant en el concurs. S'ho esperava?

Sí. Vaig acabar tercera. Em va semblar que ho havia de fer, em donava visibilitat. La gent jove a qui no li interessava tant el circ, venen per veure'm. Si GH ha servit per donar a conèixer el circ, ja està bé.