Cardona ja té a punt la novena edició del cicle de Música Sacra, que tindrà lloc els dies 8, 9 i 22 d´abril, amb algunes de les obres més conegudes i destacades del repertori religiós europeu.

La Col·legiata de Sant Vicenç del Castell de Cardona acollirà el dia 8 d´abril el concert d´estrena del cicle. Ho farà amb una versió del Rèquiem en re menor, Op. 48 de Gabriel Fauré que comptarà amb les interpretacions de la soprano, Miki Mori,i el baríton Josep-Ramon Olivé, acompanyats de Marc Sumsi, a l´orgue i amb el Cor de Cambra de Sant Cugat. La proposta, sota la direcció d´Albert Santiago, inclourà també la peça Cantique de Jean Racine.

L´endemà diumenge, dia 9 d´abril, el cicle continuarà, a l´església parroquial de Sant Miquel, amb una proposta de la Coral Cardonina que posarà música a l´espectacle La Passió, oratori sobre la passió i mort de Jesucrist. El concert comptarà amb l´actuació de l´organista Francina Ribas i inclourà peces de J. S. Bach, J. Stainer, G.P. Palestrina, J. Freixes i J. M. Casafont, entre d´altres. La direcció i la dramatúrgia aniran a càrrec d´Ovidi Cobacho Closa mentre que la producció visual és obra d´Albert Farré amb el suport de Cinema Amateur Cardoní.

El cicle, finalitzarà el dissabte, dia 22 d´abril, a la Col·legiata de Sant Vicenç amb un recital de l´Ensemble Confluència Sonora dedicat a les àries per a soprano més emblemàtiques del Magnificat de J.S. Bach, d´El Messies de G.F. Haendel i de l´Stabat Mater de J.B Pergolesi. L´Ensemble Confluència Sonora la formen Cristina Koch, soprano solista; Armen Antonian, violoncel solista; Rafael Dengra, concertino; Mireia Costa, violí; Jorge Retuerta, viola; Eduard Raventós, violoncel; Ji?i Václavík, contrabaix i Pep Mateu, clavicèmbal.

El Cicle de Música Sacra de Cardona està organitzat per l´Ajuntament de Cardona, l´Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, i la Fundació Cardona Històrica i vol contribuir a la recuperació i a la divulgació del patrimoni musical sacre europeu. Un cicle que contribueix, també, a donar visibilitat, dinamitzar i apropar a la ciutadania i al món local el patrimoni cultural català.

Venda d'entrades

Els concerts del 13è Cicle de Música Sacra de Cardona començaran a dos quarts de set del vespre. Les entrades pels concerts de la Col·legiata tenen un preu de 12 euros i es poden comprar per internet a l'adreça http://entrades.cardonaturisme.cat o a l´Oficina de Turisme de Cardona (938692798 / oficinaturisme@cardona.cat). També es podran adquirir una hora i mitja abans de cada concert a l´entrada de la Col·legiata. Les entrades pel concert de La Passió de Cardona es poden comprar al preu de 10 euros a l´Oficina de Turisme de Cardona (938692798 / oficinaturisme@cardona.cat) i una hora abans del concert.