El passat 1 de febrer es va obrir la convocatòria de programes de suport a la creació musical per a músics i formacions novells i emergents: Aquestes ajudes consisteixen en diferents línies: Ajudes a cost zero per a: enregistrament en estudi, producció de directes, creació de càpsules audiovisuals i la participació en els escenaris Casa de la Música al MMVV i la Fira Mediterrània de Manresa.

Cal dir que tot i que cadascuna de les Cases de la música havia fet en el passat les seves convocatòries, cal dir que era la primera vegada que es feia una convocatòria conjunta, a la quan s'han presentat 253 grups i artistes d'arreu de Catalunya, una xifra que ha superat totes les expectatives.

Les ajudes s'han atorgat per jurats formats a cadascuna de les seus de les Cases de la música i a bàsicament s'ha valorat la potencialitat i projecció futura.

També és determinant a l'hora de la selecció l'impacte que pot tenir cadascuna de les ajudes en la carrera del grup o artista, intentant detectar potencialitats i orientant cada banda a la línia de suport que li pot servir per corregir mancances o per potenciar els seus punts forts.

Aquest any la Casa de la Música de Manresa ha obert una nova convocatòria l'Ajuda a Capsules Audiovisuals. Els artistes que han estat seleccionats en diferents ajudes de la Casa de la Música de Manresa són No Matters, Sherpah, Gran Pueblo, Los Valientes, El Quinto Carajillo, The Oldians, Mabel Flores Project amb un total de 9 ajudes.

Grups seleccionats per a les ajudes per a l'enregistrament de maquetes.

System Beat

Los Valientes

El Quinto Carajillo

The Oldians

Balkumbia

Maruja Limón

Drop Collective

Enregistrament de treballs fonogràfics en format demostració o "maqueta" en estudi sense cost per a grups o artistes.

Grups seleccionats per a les ajudes per a la producció de directes.

Ofiura

Sinergia

Campikipugui

No Matters

Gran Pueblo

Aloha Bennets

Bcn Ska Jazz Orchestra

Matías Cost

Els grups seleccionats treballaran aspectes tècnics, escènics i musicals que els permetran millorar i oferir un bon directe.

Grups seleccionats per a les ajudes per a capsules audiovisuals

Fèlix Cuc

Tiger Mosquito

Golíat

Minerva

The Wilder Company

Mabel Flores Project

Gran Pueblo

Úrsula & Ilògike

ShanenDogs

Casa das feras

Els grups podrán generar càpsules audiovisuals promocionals amb els seus temes. Es posarà a l'abast de les formacions els mitjans tècnics i professionals necessaris per poder crear aquest material.

Grups seleccionats per la participació al MMVV - Escenari Cases de la Música

Santo Machango

Howlin' Dogs

No Matters

Actuaran el dijous 14 de setembre a la Plaça dels Màrtirs de Vic conjuntament amb el grup convidat:

Lágrimas de Sangre

Els grups seleccionats també tindran Programa d'acompanyament / tutoria d'introducció a la indústria musical a la banda o artista per aprofitar la seva participació a la fira i donar a conèixer el seu producte als agents musicals presents a la fira. Inclou acreditació a l'àrea professional del Mercat per tal de poder fer aquesta tasca de contacte amb la indústria.

Grups seleccionats per la participació a la Fira Mediterrània de Manresa- Escenari Cases de la Música

Maní Picao

Entre Orillas

Biflats

Sherpah

Red Rombo

Els grups participaran a la programació de la Fira Mediterrània de Manresa en actuació promocional a l'escenari Cases de la Música en horari de tarda/vespre. Programa d'acompanyament / tutoria d'introducció a la indústria musical a la banda per aprofitar la seva participació a la fira i donar a conèixer el seu producte als agents musicals presents a la fira. Inclou acreditació a l'àrea professional de la Fira Mediterrània per a 2 membres de la banda per tal de poder fer aquesta tasca de contacte amb la indústria.