La mostra retrospectiva A propòsit de Josep Maria Planes (1907-1936) s'inaugurarà avui (19 h) amb un diàleg entre el biògraf de Planes (i co-comissari de l'exposició amb Jordi Serrat), Jordi Finestres i el periodista d'esports del diari El País Ramon Besa per destacar un dels àmbits que va trepitjar amb multitud de registres la ploma del mordaç i intrèpid periodista manresà. El dimarts 11 d'abril, i també en el marc de l'exposició, el dibuixant berguedà Jaume Capdevila Kap oferirà una xerrada sobre el Planes més humorístic.

Organitzada per la Comissió Any Planes coincidint amb el vuitantè aniversari del seu assassinat, la intenció dels promotors és que l'exposició sigui itinerant. Vic serà, segurament, la destinació següent, però, també, explica Finestres, es vol que la figura del manresà arribi a les facultats de comunicació del país: «és un nom que tothom hauria de conèixer».

Els propers mesos, i continuant amb els actes de l'Any Planes, és previst que s'inauguri un monòlit a la carretera de la Rabassada. I el juny, i com a tancament de l'efemèride, es farà el lliurament del Premi Planes del 2017.