Diumenge de Rams, 9 d´abril, a les 21h, tindrà lloc el tradicional Concert de Setmana Santa a la Basílica de Santa Maria de Montserrat, amb el suport de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX, que enguany protagonitzen l´Escolania de Montserrat, l´Orquestra Nacional Clàssica d´Andorra (ONCA), l´organista Mercè Sanchis, la soprano Júlia FarrésLlongueras, el tenor Carles Prat, l´alto Elisenda Arquimbau i el baix Germán de la Riva. Interpretaran, sota la direcció Llorenç Castelló, tres Responsoris de Setmana Santa del P. Narcís Casanoves, el Magnificat del P. Anselm Viola i el Rèquiem Kv. 626 de W. A. Mozart. L´entrada serà lliure.

Aquest concert també es podrà seguir en directe a través de les TV de la Xarxa de Comunicació Local, de Montserrat Ràdio (100,6FM / www.montserratradio.cat) i de Montserrat TV (www.montserratcomunicacio.cat). A les 23h es podrà veure també per les TV de la Xarxa de

Comunicació Local que no l´hagin emès en directe i pel canal 159 de Movistar+.

Els tres Responsoris de Setmana Santa del P. Narcís Casanoves (1747-1799): Seniores populi, Amicus meus i Judas mercator pessimus; i el Magnificat del P. Anselm Viola (1738-1798) seran el preludi d´un "singular" Rèquiem Kv. 626 de Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), que interpretaran les veus blanques de l´Escolania de Montserrat. Serà una de les poques vegades que escoltarem una missa de difunts cantada per infants. A Montserrat es podrà escoltar un Rèquiem amb un color vocal diferent, sense la maduresa vocal que proporciona un cor d´adults, però amb la frescor i el singular color de les veus de l´Escolania, interpretat juntament amb la Capella de Música de Montserrat i l´Orquestra Nacional Clàssica d´Andorra -dirigida per Gerard Claret-.