El projecte Fem Òpera! que organitza el Servei Educatiu del Teatre Kursaal de Manresa viurà avui (21 h) la primera de les quatre funcions de l'espectacle L'orquestra dels animals, que portarà a l'escenari durant quatre dies prop de 700 alumnes de secundària de quinze centres del Bages i les localitats de Calaf, Igualada i Mont-roig del Camp. Les sessions tindran lloc cada dia, des d'avui i fins divendres, a les 21 h, amb entrades a 8 euros i la participació de l'Orquestra del Conservatori de Música de Manresa i de la Camerata Bacasis, a part de 16 actors-cantants solistes.

L'orquestra dels animals, d'Andrea Basevi (Gènova, 1957), és la sisena posada en escena de Fem Òpera!, un projecte que es va iniciar fa uns anys amb El petit escuraxemeneies, de Britten. Cadascun dels grups que prenen part en el muntatge han treballat pel seu compte sota la supervisió de Lluís Arguijo, director musical del muntatge, i Ada Andrés, que n'assumeix la direcció escènica. Pel que fa als solistes, la seva elecció es va dur a terme a través d'un càsting que va tenir lloc el mes de desembre passat al Kursaal amb la presència d'una seixantena de nens i nenes d'entre 9 i 16 anys.

L'orquestra dels animals té música d'Andrea Basevi i llibret de Roberto Piumini, amb la traducció i adaptació al català del manresà David Pintó. Aquesta òpera és una versió del conte dels germans Grimm que explica com uns animals es rebel·len contra els seus amos perqquè els maltracten. Andrea Basevi assistirà a les quatre funcions.