Una setantena de persones s'han reunit al matí a Castellterçol, lloc on s'ambienta Argelagues, de la periodista Gemma Ruiz, per participar de la primera ruta literària pels escenaris del llibre. Aquesta tarda, a la mateixa població, també ha tingut lloc la presentació de la novel·la, a la Casa Museu Prat de la Riba, una activitat emmarcada dins els actes oficials de celebració del centenari de la mort de l'expresident, defunció que narra la novel·la.

La ruta literària, organitzada a partir de la demanda dels lectors i dels habitants de Catellterçol, ha recorregut dos dels espais més emblemàtics d'Argelagues, les cases de Les Canals i Esplugues, llocs centrals on transcórrer la història de les protagonistes de la novel·la. També s'han visitat altres espais del poble del Moianès, incloent la Casa Museu Prat de la Riba.

Argelagues, des de la seva publicació el passat mes de setembre, s'ha convertit en un fenomen literari i ja ha arribat a la 9a edició amb més de 17.6000 còpies impreses. Després de set anys de documentació i recerca sobre les seves avantpassades, la periodista de Cultura de TV3 Gemma Ruiz n'ha fet una reconstrucció novel·lada, crítica i contemporània. El resultat és un retrat de la vida de tres dones de diverses generacions al llarg del segle XX, vingudes de Múrcia, i Castellterçol a Sabadell, de l'interior rural al Vallès de les fàbriques.