El veterà i reconegut actor Richard Gere inaugura aquest divendres el nou Festival Internacional de Cine de Barcelona - Sant Jordi (BCN Film Fest) amb el film 'Norman, el hombre que lo conseguía todo' dirigit per Joseph Cedar. Gere es posa a la pell de Norman Oppenheimer, un home de negocis d'estar per casa. L'actor ha assenyalat que veu a Norman com "un personatge nou i emocionalment li va agradar com a ésser humà, tot i tenir uns impulsos diametralment oposats" a com és ell. De fet, l'ha definit com algú que vol formar part d'un grup. En roda de premsa als Cines Verdi ha assegurat sentir-se emocionat amb els projectes que li arriben. Per altra banda, ha defensat de nou la causa del Tibet i ha lamentat que hi ha actors i directors xinesos que no poden participar o dirigir films en els quals hi actua.

Al film, Norman es fa amic d'un jove polític en un moment baix i solitari de la seva vida. Tres anys després, quan el polític arriba a convertir-se en un líder mundial la vida de Norman canvia per complet. Gere ha assegurat que en aquest film hi ha un guió molt original: "Quan Joseph Cedar me'l va entregar, em vaig quedar captivat per l'univers del personatge, però també em va captivar el desafiament de representar-lo". L'actor ha assenyalat que veu a Norman com "un personatge nou i emocionalment li va agradar com a ésser humà, tot i tenir uns impulsos diametralment oposats" a com és ell.

Sobre el personatge i d'altres que ha fet al llarg de la seva carrera, el protagonista de 'Pretty Woman' primer pregunta al director coses bàsiques sobre què pensa el protagonista, d'on ve i quin és el seu entorn. Tot i això, per aquesta pel·lícula aquest tema no li ha semblat important, ja que es desconeix quina és la família de Norman. Així mateix, va decidir de forma intuïtiva fer aquest paper. "El personatge vol formar part d'un grup, perquè això és una cosa essencial que tots busquem", ha afegit. De fet, per aconseguir arribar en aquests grups és capaç de qualsevol cosa com mentir compulsivament.

Gere ha reconegut que ha conegut a molts Norman com el que interpreta al film al llarg de la seva vida. "He viscut 20 anys a Nova York rodejat de Norman i estic segur que en aquesta sala de Barcelona també n'hi ha alguns", ha bromejat l'actor. En aquesta línia, Joseph Cedar, el director de la cinta, ha dit que el personatge principal és una exageració d'elements de personalitat que troba en ell mateix i a la vegada ha dit que es queda curt amb els Norman reals que coneix.

El també actor del film 'Rapsodia en agosto' del clàssic director Akira Kurosawa ha recordat que és actors des dels 19 anys i pràcticament en fa ja 50 i que se segueix sorprenent i que li agrada tenir nous projectes. "Quan em van presentar el guió vaig veure que era una cosa única i sense precedents i encara em sorprèn des de la meva humil postura i és una font de satisfacció", ha declarat.

A preguntes dels periodistes, ha declarat que a Europa hi ha la idea que "a Estats Units i a Hollywood hi ha la mítica Sodoma Gomorra i que la gent és horrible i fa coses terribles, però a tots els llocs passa el mateix i ens enfrontem als mateixos problemes".

Defensa de nou la causa del Tibet

Per altra banda, Gere ha dit que porta part de la seva vida defensant la causa del Tibet i que el seu compromís creix i és cada vegada més profund. Ha assegurat que això no ha afectat la seva carrera professional a Estats Units, ja que el que ell fa és defensar els drets humans. Tot i això, ha indicat que sí l'ha afectat al revés: "Hi ha actors i directors xinesos que no poden participar en films en els que jo hi participo".