El Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya (Clam) projecta a partir d'aquest dijous una quarantena de films, entre curtmetratges i llargmetratges, d'un total de 21 països. Una extensa oferta cinematogràfica que s'allargarà fins al 7 de maig d'entre la qual et destaquem el més rellevant. Aquestes són les pel·lícules que no et pots perdre:

On the milky road

Dijous 27 d'abril. 20 h. Espai La Plana de l'Om. Manresa.

2016. Sèrbia. 125 min. Direcció: Emir Kusturika. Intèrprets: Monica Bellucci, Emir Kusturika.

El relat sobre un home que en la guerra decidirà converir-se en monjo els últims anys de la seva vida. El nou llarg de Kusturica després d´un parèntesi de gairebé deu anys. Llargmetratge a concurs al Festival de Venècia 2016

Afterimage

Dissabte, 29 d'abril. 22.30 h. Espai La Plana de l'Om. Manresa Pantalla oberta

2016. Polònia. 98 minuts. Director: Andrzej Wajda. Intèrprets: Boguslaw Linda, Aleksandra Justa, Bronislawa Zamachowska.

La història del carismàtic pintor Wladyslaw Strzeminski, que es va oposar el realisme social i va mantenir la seva pròpia llibertat artística, tot i els obstacles polítics. Títol pòstum del gran director polonès Andrzej Wajda.

Caina

Diumenge, 30 d'abril. 20 h. La Creueta. Navarcles. Pantalla oberta

2016. Itàlia. 98 min. Direcció: Stefano Amatucci. Intèrprets: Luisa Amatucci, Isa Danieli, Helmi Dridi.

Caína, té un passat com a assassina especialitzada en la matança d´immigrants, perquè la seva ànima és xenòfoba. Ara, però, passa les nits a la platja on fa un treball molt particular: troba cadàvers. Arribat l´estiu, la seva tasca consisteix a recollir els cadàvers d´immigrants ofegats, que el mar llança a la riba, per no ofendre els ulls dels turistes. Presentarà la pel·lícula el seu director.

Reparar a los vivos

Divendres, 5 de maig. 22.30 h. La Creueta. Navarcles. Pantalla oberta

2016. França/Bèlgica. 103 minuts. Directora: Katell Quillévéré. Intèrprets: Anne Dorval, Emmanuelle Seigner, Tahar Rahim.

Nominada al millor guió adaptat als premis Cèsar 2016. Simon viu la típica vida d´adolescent - diversió i noies - fins que un tràgic accident el deixa estès a un llit d´hospital, tècnicament viu, però amb mort cerebral. Si bé la notícia significa l´agonia de la seva família, és una agredolça esperança per a Claire, una dona a la llista d´espera per a un trasplantament de cor.

Bypass

Dissabte, 6 de maig. 23.00 h. La Creueta. Navarcles. Pantalla oberta

2017. Sudàfrica. 92 minuts. Director: Shane Vermooten. Intèrprets: Hakeem Kae-Kazim, Natalie Becker, Melissa Haiden.

Quan la Dra. Lisa Cooper, una cirurgiana cardíaca reconeguda, es veu obligada a prendre decisions sobre la vida del seu fill Sam Cooper, no té més remei que donar-li l´esquena al sistema mèdic al qual ha dedicat la seva vida.

Su mejor historia

Diumenge, 7 de maig. 18.00 h. La Creueta. Navarcles. Pantalla oberta

2016. Regne Unit. 117 minuts. Directora: Lone Scherfig. Intèrprets: Gemma Arterton, Sam Claflin, Bill Nighy. Premi del públic Festival de Göteborg 2017. Londres, 1940.

Amb la nació abatuda per la guerra, el ministeri britànic produeix pel·lícules de propaganda per aixecar la moral al país. En adonar de les seves pel·lícules podrien utilitzar "un toc femení", el ministeri contracta Catrin Cole (Gemma Arterton) com a guionista amb l´encàrrec d´escriure el diàleg femení. El problema sorgirà quan es desencadeni una autèntica batalla de sexes.