La itinerància de l'exposició Cuerpos de luz, de l'artista blanenca Mayte Vieta (1971), arriba al Centre Cultural el Casino de Manresa per fer-hi estada des d'avui fins al 25 de juny. La mostra, de visita gratuïta cada dia (de 18 a 21 h), excepte els dilluns no festius, s'inaugura aquest vespre (19.30 h) amb un diàleg entre l'artista catalana i la comissària de la proposta, Natàlia Chocarro.

Cuerpos de luz és un projecte de la Fundació Vila Casas i la firma Itiner'art que s'integra en un cicle expositiu sobre la fragilitat de la condició humana que, a més del treball de Vieta, també es compon de la creació d'Agustí Puig. L'artista de Blanes explora allò intangible que s'esdevé ocult a la mirada de les persones, un exercici que elabora a partir de dues sèries fotogràfiques i una instal·lació.

Vieta tracta en aquest treball qüestions com el silenci i la memòria. Formada a l'Escola Massana de Barcelona com a pintora i escultora, al llarg de la seva trajectòria ha donat protagonisme a les fotografies de gran format per configurar les seves instal·lacions.