El que és bo, es fa esperar, i els alumnes i professors de l’Escola Municipal de Música de Puig-reig han esperat a final del curs per fer sentir a tothom que estan d’aniversari. El centre musical ha arribat als 25 anys i l’equip de professors, alumnes i famílies es preparen per cloure la celebració. Des d’aquest diumenge i fins a final de juny, el centre estrenarà una cantata, posarà en escena el seu primer musical i oferirà una gira pel sud de França, a banda d’altres activitats previstes.

La directora de l’escola, Carme Altimiras, recordava ahir, en la presentació d’aquestes activitats, que la celebració dels 25 anys va iniciar-se el setembre. «Vam proposar-nos de realitzar algun acte el dia 25 de cada mes, i així ho hem fet», va afirmar. Després d’haver fet actuacions protagonitzades per les diverses formacions del centre, així com també per part dels docents, la traca final arribarà els propers dies amb el gruix dels actes d’aniversari.

La primera cita serà aquest diumenge 7 de maig al pavelló d’esports (12 hores) amb l’estrena de la cantata Ens fem grans. Prop de 300 cantaires protagonitzaran aquest espectacle fet a mida. «Des d’alumnes de P-3 fins a joves dels instituts», va especificar. En aquesta ocasió hi participaran els alumnes de les escoles de primària de Puig-reig, Gironella i Casserres i els joves que cursen música als instituts de Puig-reig i Gironella, acompa-nyats de l’orquestra i el combo del centre musical. Segons va explicar el professor Jaume Badrenas, al final de la cantata s’estrenarà l’himne de l’aniversari, que inclou una part de percussió corporal que s’ha treballat amb Santi Serratosa. A banda dels 300 cantaires, hi haurà la col·laboració especial del cor Giovinetto, pràcticament tots ells exalumnes del centre musical.

Les activitats continuaran el cap de setmana de la festa major del municipi, amb un dels plats forts de la celebració de l’aniversari: l’estrena del primer musical de l’escola. Una vuitantena d’alumnes portaran a dalt de l’escenari el musical Charlie i la fàbrica de xocolata. «El muntatge és un repte per a nosaltres, però és una activitat que ha motivat molt els alumnes i que ens ha servit per treballar d’una manera transversal, amb la inclusió de coreografies i teatre a banda de la part musical, i amb nens des de 6 anys fins als adults del taller de cant», va explicar Gemma Fígols, docent de l’escola. La cita serà el proper 3 de juny. A més a més, durant la festa major, el centre protagonitzarà altres activitats com, per exemple, el pregó que donarà el tret de sortida a la celebració, i una exposició de fotografies històriques.

Després del concert de final de curs, que serà l’11 de juny, alguns alumnes del centre duran a terme una gira de concerts pel sud de França. Tot i que els detalls s’han de confirmar, ja han avançat que realitzaran concerts al país veí els dies 26, 27 i 28 de juny.

El regidor de Cultura de Puig-reig, Jesús Subirats, va destacar que és «un fet extraordinari que un poble de les dimensions de Puig-reig tingui una escola de música des de fa tants anys», i implicada amb la vida del municipi.