El Festival Internacional de Cinema Solidari-Clam, que se celebra a Manresa, Navarcles i Navàs, ret homenatge en la penúltima jornada a la figura del cineasta manresà Joan Soler (1962-2014), que l'any 2004 va guanyar el Premi Goya al millor curtmetratge documental per Los niños del Nepal. L'acte tindrà lloc demà dissabte a les 19 h , i es durà a terme a l'espai Plana de l'Om de Manresa.

El reconeixement a la trajectòria del realitzador bagenc s'iniciarà amb una taula rodona que portarà per títol L'obra de Joan Soler i el documental de valor social, que tindrà la presència de Joan González, fundador i director de la productora Paral·lel 40; Carles Muñoz Gómez-Quintero, càmera i muntador de la majoria de treballs de Soler; Enric Roca, cineasta i membre de Cineclub Manresa; Jesús Fernández, coordinador del Clam, i el guionista i periodista Joan Barbé. Després, es projectarà el curtmetratge Abandonatii (2006).

Al mateix lloc i dia, a les 12 h, es farà una taula rodona sobre la pasió pel cinema amb els realitzadors manresans David Victori i Gerard Quinto i, via Skype, el barceloní Juanjo Giménez, autor del curt Timecode, que va ser nominat als Oscar. Moderarà l'acte el crític Miguel-Fernando Ruiz.