El Clam també ha reconegut en aquesta edició l'actriu manresana Assumpció Balaguer. Per aquest motiu, va anar a fer-li una entrevista al seu domicili, que va realitzar la periodista de Navarcles i col·laboradora del festival Olga Guerro, ja que no va poder assistir a l'homenatge, dimarts, que va incloure el seu film El hermano bastardo de Dios (1986).

Al llarg de la seva extensa carrera professional, Balaguer ha treballat en teatre, televisió i cinema (tant en llarg com en curtmetratges), amb films com El palomo cojo (1995), Las huellas borradas (1999, Biznaga de Plata a la Millor Actriu al Festival de Màlaga) i Pájaros de papel (2010).

En l'entrevista es mostra satisfeta de la seva decisió de marxar de Manresa per dedicar-se a ser actriu, i destaca el paper que hi va tenir la seva mare per fer aquest camí. Confessa que li agrada més fer teatre que cinema perquè, amb el públic al davant, «noto si he arribat o no on volia». I hi parla del fet de tenir una família plena d'artistes (inclòs el seu difunt marit, Paco Rabal), que no es vol jubilar tot i tenir ja 91 anys, i que continua memoritzant els papers per interioritzar-los i fer-se'ls seus.