La Fundació Carulla fa públics els guanyadors i guanyadores dels XXXIX Premis Baldiri Reixac (PBR) corresponents al curs 2016-2017, una convocatòria que presenta com a novetat el foment de l´estímul a nous projectes amb la creació de 5 premis de 4.000 euros adreçats a mestres i professors per a projectes innovadors. Alhora, els guardons continuen reconeixent escoles (9 premis de 4.000 euros) i alumnes (50 premis de 900 euros).

Els premis que han recaigut a les comarques de la Catalunya Central són:

Premis d´estímul a mestres i professors (4.000 € per projecte):

Instròniks Band - Marc Sibila Vidal. Escola de Música Municipal Mestre Castella, de Navàs (Bages)

Llums, càmera, poesia - Anna Riera i Pijoan Institut de Gurb (Osona)

Premis al projecte global d´escola (4.000 € per projecte):

Escola Municipal de Música - Puig-reig (Berguedà)

Col·legi Escorial - Vic (Osona)

Premis alumnes (900 € per projecte):

Llibres d´aula, un recurs fantàstic! - alumnes de P3, P4 i P5 de l'escola Riu d´Or, de Santpedor (Bages). Equip de parvulari: Montserrat Rossinyol, Núria Vera, Mercè Martí, Victoria Martínez, Pilar Sala, Xus Domene, Laia Vall de Vilaramó i M. Roser Torrescasana.

Projecte compartit - alumnes de 1r i 2n de primària de l´escola Alfred Mata, de Puig-reig (Berguedà). Mestres: Teresa Costa, Gemma Fígols, Montse Pont i M. Carme Simon.

Diàlegs. Projecte teatral i radiofònic - alumnes de 4t de primària dels cursos 2014-2015 i 2015-2016 de l´escola Puig-Agut, de Manlleu (Osona). Mestres: Pep Bas, Anna Ortín i Maria Josep Palomar.

Un musical molt Roald Dahl - tot l´alumnat de la ZER Berguedà, de Vilada (Berguedà). Equip de mestres.

Afganistan, un crit de justícia silenciat - Joana Coll i Veva Torras, alumnes de 2n de batxillerat de l´institut Moianès, de Moià (Moianès). Professor: Jordi Vilardell.

Itinerari per cinc fonts del Baix Berguedà: anàlisi fisicoquímica i biològica de les seves aigües - Núria Subirana, alumna de 2n de batxillerat de l´institut Pere Fondevila, de Gironella (Berguedà). Professora: Montserrat Fuentes.

Marxar per un somni - alumnes de 5è de primària de l´escola cooperativa el Puig, d´Esparreguera (Baix Llobregat). Mestres: Àngel Manzano i Montse Fusalba.

Estudi sobre el patrimoni industrial, científic i tecnològic d'Esparreguera i la seva difusió i coneixement entre la ciutadania de la vila - Marc Félez i Gemma Serrano, alumnes de 4t d´ESO de l´institut El Cairat, d´Esparraguera (Baix Llobregat). Professores: Carme Piqué i M. Luisa Salgado.

Investigació, difusió i conscienciació de la vida dels cetacis en captivitat - alumnes de 5è de primària de l´escola Lluçanès, de Prats de Lluçanès (Osona). Mestra: Iolanda Roset.

Els premis pretenen ajudar a donar resposta als reptes de l´escola d´avui a les terres de parla catalana. Des de la seva creació, l´any 1979, els PBR reconeixen iniciatives educatives que contribueixen a la tasca de construir una escola catalana de qualitat. Des de llavors, més de 230 professors, 425 escoles i 2.175 grups d´alumnes han estat reconeguts pel seu valor, qualitat i trajectòria.

La Fundació Carulla organitza els PBR amb la col·laboració del Departament d´Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).