Centenars de temes han passat pel Festival d'Eurovisió en els més de 60 anys d'història. Alguns seguida els identifiquem, però n'hi ha altres que, bé perquè han passat sense pena ni glòria pel famós esdeveniment o bé perquè són extremadament coneguts, han quedat en la nostra memòria sense saber que van tenir un passat eurovisiu.

'Je t'adore', Kate Ryan

Katrien Verbeeck, més coneguda com Kate Ryan, va aterrar a Eurovisió el 2006 amb l'anell de favorita. Després d'arrasar a les llista europees amb els seus temes ballables, la belga confiava en arribar al més alt en el festival, però no va passar de semifinals. Això sí, 'Je t'adori' va ser un èxit.

'Volare', Domenico Modugno

L'italià Domenico Modugno va guanyar el Festival de Sanremo de 1958 i va representar a Itàlia a Eurovisió aquest mateix any, finalitzant en tercera posició, amb un dels temes més versionats de la història.

'Congratulations', Cliff Richard

Els més joves potser desconeguin que el 'La, la, la' de Massiel va derrotar contra tot pronòstic al britànic Cliff Richard. I és que 'Congratulations' és possiblement el tema més enganxós de la història del festival.

'Diva', Dana Internacional

Gairebé 20 anys han passat del bomba de Dana Internacional, la transsexual que va representar a Israel el 1998. El tema era un tant insuls i la veu de Dana no era gens d'un altre món. Així i tot, 'Diva' va fer impacte i va ser un dels temes més ballats de l'estiu del 98.

'Yo quiero bailar', Sonia y Selena

La cançó de l'estiu de 2001 té la seva connexió amb Eurovisió. Sonia i Selena van intentar aconseguir el passaport per al festival amb 'Jo vull ballar' a la final nacional, però va ser David Civera qui ho va aconseguir amb 'Dile que la quiero'.

'Bombo', Adelén

Noruega va confiar en la jove Adelén per deixar en un bon lloc el país nòrdic a Eurovisió 2013. 'Bombo' era una cançó amb tocs llatins que no va quallar al festival, però que es va convertir en un inesperat 'hit' a les pistes de ball .

'Sueño su boca', Raúl

Raúl Fuentes va intentar per dues vegades representar Espanya a Eurovisió. La vegada que més a prop va estar va ser amb 'Somni teva boca'. Va quedar segon a la fase de selecció en 2000, per darrere de Serafín Zubiri. El vitorià es va consolar fent que moguéssim els malucs com posseïts amb un dels temes d'aquest estiu.

'Zaleilah', Mandinga

Romania va aconseguir un respectable dotzè lloc a Eurovisió 2012 amb un tema fresc i amb estrofes cantades en castellà, el que va catapultar a 'Zaleilah' i la cantant Mandinga a una efímera popularitat a casa nostra.