Des d´avui mateix fins dimarts que ve, dia 16 de maig, els lectors de Regió7 poden decidir en aquest enllaç a qui posen la medalla d´or i a qui fan una estirada d´orelles en forma de premis Estrella i Estrellat a la gala anual dels Premis Regió7.

Serà el vot dels lectors el que determinarà qui s´endú cadascun dels dos guardons, que equivalen a l´aplaudiment i a la xiulada col·lectius, i que reben aquest nom en consonància amb la secció d´Estrelles i Estrellats que apareix a les pàgines d´opinió del diari.

El vot s´ha d´emetre de manera telemàtica a través de la web www.regio7.cat, des de l´espai dedicat als premis i clicant un «m´agrada» en l´apartat del candidat de la preferència de cadascú.

Gala de lliurament

Els dos premis, així com la resta dels Premis Regió7, es lliuraran el proper dia 24 de maig, dimecres, en un acte que començarà a les vuit del vespre a l´auditori de la Plana de l´Om, a Manresa. L´acte estarà presidit per Neus Munté, consellera de la Presidència de la Generalitat i portaveu del Govern de Catalunya, així com per l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que estaran acompanyats d´altres autoritats del territori.

Durant l´acte es lliuraran els guardons amb què Regió7 reconeix anualment -enguany per divuitena vegada- persones i entitats que han destacat en diferents camps de l´activitat econòmica i social.

Dos del guardons, l´Estrella i l´Estrellat, són proposats per la redacció del diari i decidits per votació popular. Els altres són concedits per un jurat d´àmplia composició.

Candidats a Estrella

Els lectors poden triar el premi Estrella d´aquest any lliurant el seu vot per un d´aquests tres candidats:

-Núria Picas, atleta, corredora de curses de muntanya, nascuda a Manresa i establerta ara a Berga, que ha guanyat diversos campionats mundials de la seva especialitat, en la qual és una autoritat planetària, i que ara està superant reptes a l´Himàlaia.

-El Galliner, entitat cultural de Manresa nascuda per promoure l´activitat teatral i que és al darrere de la recuperació per a usos escènics del teatre Kursaal, reinaugurat fa una dècada i que des d´aquell moment amb la seva ajuda ha esdevingut una història d´èxit.

-Gabriel Garcia, més conegut com Gabri, futbolista professional nascut a Sallent i que va arribar a formar part del primer equip del FC Barcelona. Posteriorment va jugar a l´Ajax d´Amsterdam i al suís Lausana Sport, entre d´ltres. Després de penjar les botes es va convertir en tècnic primer a Suïssa i els darrers anys al FC Barcelona, on ha portat els juvenils a les semifinals de la Champions League.

Candidats a Estrellat

Els candidats a premi Estrellat, que destaca el fet d´haver estat notícia per fets o situacions gens dignes d´elogi, aquest any són els següents:

-Monbus, la nova empresa concessionària de la línia d´autobusos entre Manresa i Barcelona, que des que se´n va fer càrrec va començar a acumular queixes dels usuaris, quelcom que ja li havia succeït amb la gestió de la línia de transport entre Igualada i Barcelona.

-L´Hospital d´Igualada, per l´hermetisme amb què va gestionar la crisi provocada per la mort d´un j0ve esportista a causa d´una peritonitis. Va caldre que des de la Generalitat li toquessin el crostó per admetre alguna forma de responsabilitat.

-L´equip de bàsquet ICL Manresa, que per tercera vegada en les darreres cinc temporades acaba la lliga ACB en posicions de descens i ha d´esperar que els despatxos el salvin si vol mantenir la categoria.

Pel que fa als premis temàtics, el jurat que els decideix és format per Gonçal Mazcuñán, Alba Baltiérrez, Albert Cots, Àngels Freixanet, Anna Solsona, Delfina Corzan, Enric Martí, Fèlix Noguera, Joan Serra, Jordi Singla, Jordi Vilaseca, Josep M. Descals, Valentí Martínez, Valentí Oviedo i Marc Marcè, tots membres del consell assessor del diari.

Sis guardons temàtics

Aquest jurat rep una relació de noms que ha estat elaborada pels responsables de la redacció del diari i que incorpora, també, les propostes que han fet arribar a Regió7 les entitats que han respost a la invitació que el diari fa arribar cada any a tota la xarxa associativa i institucional per tal que proposi candidats. Al seu torn, el jurat també pot fer les seves pròpies aportacions.

Els guardons que decideix el jurat són sis: el premi Ambaixador, per a una persona que hagi destacat en la seva tasca professional fora de la Catalunya Central de manera que hagi projectat el nostre territori; el premi Empresa, per a una companyia que hagi destacat per la seva innovació, creativitat o originalitat; el premi Actius Socials, per a entitats o col·lectius que desenvolupin una tasca destacada a favor de la societat; el premi Comunicació, per a una persona o organització que hagi desenvolupat una tasca destacada en el món dels mitjans; i el premi Cultura, per a una persona, col·lectiu o entitat que hagi destacat en el conreu de les arts.

A banda, també es lliura el Projecte Tendències als seus adjudicataris. El veredicte complet es farà públic a través del diari la setmana que ve.