La votació dels premis Estrella i Estrellat 2017 ha arrencat a ritme frenètic. Les primeres 48 hores han estat protagonitzades per una alta participació i pels primers canvis en la classificació, que ara per ara coronen de forma provisional Núria Picas, en la categoria del premi Estrella, i l´Hospital d´Igualada, en la del premi Estrellat.

Fins el proper dimarts, 16 de maig, els lectors de Regió7 poden decidir a qui posen la medalla d'or i a qui fan una estirada d'orelles en forma de premis Estrella i Estrellat, uns guardons que equivalen a un aplaudiment i a una xiulada col·lectiva i que seran entregats a la gala anual dels Premis Regió7, el 24 de maig.

La participació és oberta a tothom. Només cal accedir a www.regio7.cat i emetre el vot a través de l´enquesta que hi ha a la portada del web. També es pot votar a través del web dels Premis Regió7. Cada usuari només pot participar una vegada cada 24 hores.

L´altela i corredora de curses de muntanya Núria Picas aspira al premi Estrella per haver guanyat diversos campionats mundials de la seva especialitat, en la qual és una autoritat planetària, i que ara està superant reptes a l'Himàlaia. Competeix amb El Galliner, entitat que impulsa i simbolitza la història d'èxit del Kursaal de Manresa; i amb Gabriel Garcia, Gabri, tècnic els darrers anys al FC Barcelona, on ha portat els juvenils a les semifinals de la Champions League.

En la categoria Estrellat, els candidats són, a més de l´Hospital d´Igualada (per la gestió hermètica de la mort d'un jove esportista a causa d'una peritonitis), l´empresa Monbus (per les queixes acumulades pels seus serveis de bus entre Manresa i Igualada i Barcelona) i el Bàsquet Manresa (per la tercera temporada en cinc anys que acaba en descens.

Neus munté presidirà la gala

L´acte dels que ja són els divuitens Premis Regió7 tindrà lloc a l'auditori de la Plana de l'Om, a Manresa, el 24 de maig (20 h). Estarà presidit per Neus Munté, consellera de la Presidència de la Generalitat i portaveu del Govern de Catalunya. També hi serà Valentí Junyent, alcalde de Manresa, i altres autoritats. Durant la gala s´entregaran els guardons que reconeixen persones i entitats que han destacat en diferents camps de l'activitat econòmica i social. A diferència dels premis Estrella i Estrellat, aquests són concedits per un jurat d'àmplia composició.