Chris Cornell, cantant dels grups Soundgarden i Audioslave, va morir a Detroit al cometre suïcidi penjant-se, segons ha determinat el metge forense encarregat del cas, han informat avui mitjans nord-americans.

El cos de policia de Detroit investigava la mort de Cornell, cantant dels grups Soundgarden i Audioslave, com un possible suïcidi, segons recull el diari Detroit Free Press.

"Basant-nos en les nostres observacions, investiguem el succés com un possible suïcidi", ha indicat al rotatiu Michael Woody, el director de comunicacions de la policia de Detroit, a l'estat de Michigan.

"No comentarem específicament els motius", ha afegit.

Les autoritats van rebre una trucada d'emergència cap a la mitjanit procedent d'un amic de Cornell, que va anar a comprovar l'estat de l'artista a la seva habitació de l'hotel MGM Grand, de Detroit, on el va trobar inconscient al terra de la cambra de bany.

Un altre portaveu del departament de policia de la mateixa ciutat va indicar prèviament al diari que el cos del cantant, de 52 anys, es va trobar amb una cinta al voltant del coll.

El també vocalista de Temple of the Dog es trobava a Detroit actuant amb Soundgarden, amb qui s'havia embarcat en una gira per Estats Units que va començar el passat mes d'abril, segons ha informat el seu representant, Briam Bumbery.

Bumbery va qualificar la mort de Cornell de "sobtada i inesperada".

La família i el mànager del mort agraeixen als "seus seguidors, el continu amor i la lleialtat" que han mostrat a l'artista i els demanen "que la seva privacitat sigui respectada en aquest moment".

El músic de rock alternatiu i hard rock, guanyador de dos Grammys, havia actuat la nit anterior al Fox Theatre de Detroit, a l'estat de Michigan.

Cornell va néixer a Seattle, a l'estat de Washington, i va començar en el món de la música amb 7 anys quan es va aficionar a tocar el piano.

La seva carrera musical, dins de l'escena del rock, es va iniciar a Seattle en formar la banda Soundgarden el 1984, que va jugar un paper important en el moviment "grunge" dels anys noranta.

El grup es va dissoldre el 1997 i el 2001 Cornell es va unir a tres ex membres de Rage Against the Machine per formar Audioslave.

'Black Hole Sun', un dels grans èxits de Soundgarden. Vídeo: Youtube

Cornell va publicar una dotzena de discos amb Soundgarden, alguns tan reeixits com 'Superunknown' i influents com el mític 'Badmotorfinger'. També va tenir una prolífica carrera en solitari, arribant a editar cinc discos com a solista.