La companyia Santi Arisa portarà aquest vespre a la Sala Petita del Kursaal el muntatge Amor Roma, que fusiona la música amb la poesia de grans clàssics llatins com Horaci, Ovidi, Marcial i Catul. El polifacètic músic i artista bagenc serà acompanyat a l'escenari pels seus fills Iris i Dan Arisa. Serà el primer cop que l'espectacle es podrà veure a Manresa: «estem molt contents i il·lusionats d'actuar al Kursaal i de fer-ho junts. A més de l'empatia, hi ha una comunicació especial entre els tres».

Amor Roma és el primer espectacle que fan plegats, sense comptar alguna col·laboració esporàdica i l'experiència que van protagonitzar fa més de vint-i-cinc anys, quan els fills eren petits, amb el grup Dan Arisa i els Terribles. L'espectacle va néixer gairebé de manera casual fa gairebé tres estius, quan van preparar-lo especialment per portar-lo a la Vil·la Romana de Torre Llauder de Mataró. Després, vindrien més actuacions, com ara a les Termes Romanes de Sant Boi, el Temple Romà de Vic i a l'edició anterior del Barnasants.

Al muntatge, d'aproximadament una hora de durada, Santi i Dan Arisa són els encarregats de posar-hi la música, utilitzant tota mena d'instruments de percussió. D'altra banda, Iris Arisa interpreta els poemes, traduïts al català per Jaume Juan, Ferran Aguilera, Jaume Medina, Antoni Cobos i Albert Mestres: «hem apostat per una traducció més actual i entenedora».

La complicitat que transmeten quan estan junts és evident. Iris Arisa explica que «trempera és l'adjectiu que ens defineix», i afegeix que «volem que el públic visqui l'experiència. Alguns poemes continuen sent tan latents com quan van ser escrits, i tenim ganes de transmetre aquest missatge. Amb aquesta fusió volem que ressoni la música i les paraules». Deixen clar que no és un recital de poesia sinó una escenificació dels poemes, amb la idea d'establir un diàleg amb el públic. En definitiva, interpretar poemes amb instruments de percussió de fons i en un espai petit per aportar més calidesa.

Amor Roma convida a fer un viatge per les arrels de la nostra cultura a través d'una proposta escènica on la música i la poesia llatina es fusionen per crear una experiència mil·lenària des d'un prisma contemporani. També és un homenatge a la cultura mediterrània. El muntatge tancarà la programació de la temporada de la Sala Petita.