El món de l'espectacle crea personatges populars que el públic es deleix per veure i per afalagar, però... es correspon aquesta realitat tan brillant amb la situació laboral del sector? Els artistes viuen de l'art o en malviuen? Aquest és el debat que planteja enguany la plataforma Diàlegs, que organitzen conjuntament FUB, Regió7, UOC i Ajuntament de Manresa. Entre els participants hi haurà personatges de primera fila del món de l'espectacle del nostre país com Isona Passola i Àlex Casanovas, entre d'altres.

Diàlegs torna enguany el dia 15 de juny i repeteix a l'auditori Plana de l'Om de Manresa després d'haver portat les seves primeres edicions al Casino. Aquest any el tradicional horari de matí passa a ser de tarda, com a mesura per facilitar l'assistència del públic.

El programa comença a les 5 de la tarda amb una benvinguda de l'alcalde de Manresa, Valentí Ju-nyent. Natxo Tarrés, cantant del grup manresà Gossos i membre del Consell Territorial de Catalunya de la SGAE, farà la intervenció inicial abordant l'interrogant que planteja el títol de la jornada: «Artistes: viure o malviure?».

En les taules rodones posteriors hi participaran Àlex Casanovas, actor i president de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya; Jordi Purtí, director i autor teatral; Valentí Oviedo, gerent de l'Institut de Cultura de Barcelona; Jordi Gratacós, president de l'Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya; Laia Boixadors, cantant i professora de cant; Isona Passola, presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català; David Victori, director de cinema, i Ivan Padilla, actor.

La cloenda és prevista a les 8 del vespre. Moderarà els debats el director de Regió7, Marc Marcè.