Tres anys després de la seva estrena, L'Art de la Comèdia abaixa el teló. El grup de teatre del Casal Familiar Recreatiu Els Carlins la posarà en escena per darrera vegada, dissabte, a casa seva, a la sala Els Carlins de Manresa. Això després d'haver-la representat més d'una vintena de vegades per escenaris catalans i d'haver rebut més d'una trentena de premis (individuals i a la companyia) en concursos celebrats a Olesa, Terrassa, Tàrrega, Sant Feliu de Guíxols i Abrera.

L'obra la protagonitza i la dirigeix Joan Torrens, amb una llarga experiència en direcció artística als Carlins i en altres propostes escèniques de la ciutat, com la darera Innocentada, Barrock Shop. Escrita el 1964 pel cèlebre autor italià Eduardo de Filippo (1900-1984) -un dels noms amb lletres grans del teatre del segle XX-, L'Art de la Comèdia és una obra de teatre que parla del teatre.

L'acció se situa en un poble italià durant la postguerra. El director d'una modesta companyia de teatre, Oreste Campese, demana ajuda al nou governador civil, acabat d'arribar al poble, després de l'incendi de la vela mòbil on actuava la companyia. Després d'aquesta visita, el governador, que encara no coneix ningú del llogarret, en rep d'altres i l'argument juga a confondre l'espectador: els visitants són personatges reals o són actors de la companyia de teatre d'Oreste Campese? El repartiment es completa amb actors amateurs manresans com Pere Font, Aleix Compte, Joan Domènech, Salvador Portabella, Albert Giralt, Àngels Torrens i Txell Vall.

La representació de l'obra s'inclou en la programació del FABA, el Festival Artístic del Barri Antic.