La manca d'actes lúdics pensats per a la família a la comarca del Moianès ha fet que tres mares amb empenta de la comarca hagin apostat per crear elles mateixes un festival adreçat a aquest tipus de públic. Es tracta de Xics Festival, un esdeveniment que neix amb voluntat de continuïtat i que reunirà, el pròxim 1 de juliol al Parc Municipal de Moià, alguns dels grups referents en aquest àmbit com és el cas de Reggae per Xics, el Pol Petit o Els Bigotis. El padrí del festival, el cantautor Marc Parrot, ha celebrat la iniciativa perquè considera que és important apostar per les famílies que, com la seva, viuen fora de les grans capitals. El certamen s'iniciarà a les deu del matí i durarà fins les vuit del vespre. L'organització preveu atreure unes 3.000 persones, tot i que el Parc té aforament per a unes 5.000.

L'Adriana, la Núria i la Daniela són tres mares del Moianès que, cansades de la manca d'actes lúdics per a nens a la seva comarca, han decidit prendre la iniciativa i convertir-se en productores d'un festival que té la voluntat d'esdevenir un referent a la Catalunya interior.

Es tracta de Xics Festival, un esdeveniment que tindrà lloc el dissabte 1 de juliol al Parc Municipal de Moià, i que reunirà alguns dels grups més referents en aquest àmbit. En concret, el festival, que s'iniciarà a les deu del matí i s'allargarà fins les vuit del vespre, comptarà amb la presència de sis grups musicals: Reggae per Xics, El Pol Petit, Els Bigotis, Xerramequ Xiquets Sound, i Dantuvi amb la Canalla.

A més, Xics Festival també oferirà diverses activitats paral·leles com ioga per als petits, atraccions inflables o tallers de cuina, entre d'altres. El preu de les entrades és de sis euros si es compra anticipada, i de vuit euros si es compra a taquilla. Els menors de dos anys tindran entrada gratuïta.

L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, ha celebrat la iniciativa i ha avançat que l'Ajuntament donarà suport en termes de logística. De fet, les tres mares han finançat el festival gràcies als diners que van recaptar en el concert que la cantant Dàmaris Gelabert va fer el passat 17 de març a Moià, que va exhaurir entrades, i que també va ser iniciativa d'elles.