La manca d'actes lúdics pensats per a la família a la comarca del Moianès ha provocat que l'Adriana, la Núria i la Daniela, tres mares del territori, hagin apostat per crear elles mateixes un festival adreçat a aquest tipus de públic. Es tracta del Xics Festival, un esdeveniment que neix amb la voluntat d'arrelar i de ser un referent a la zona els propers anys i que reunirà, l'1 de juliol, al parc municipal de Moià, alguns dels grups destacats en aquest àmbit, com és el cas de Reggae per Xics, El Pol Petit i Els Bigotis.

El padrí del festival és el cantant i compositor Marc Parrot, que ha compost moltes de les cançons del Club Súper3. Parrot, que té el seu propi estudi de gravació a Sant Quirze Safaja, va celebrar la iniciativa, perquè considera que és important apostar per les famílies que, com la seva, viuen fora de les grans capitals.

El certamen s'iniciarà a les deu del matí i durarà fins a les vuit del vespre. El preu de les entrades serà de sis euros si es compren anticipades, i vuit euros a taquilla. Els infants més petits de dos anys tindran entrada gratuïta. L'organització preveu atreure unes 3.000 persones, tot i que el Parc té capacitat per a unes 5.000.

Reggae per Xics, El Pol Petit, Els Bigotis, Xerramequ Xiquets Sound, i Dantuvi amb la Canalla seran les sis formacions musicals que s'encarregaran de la banda sonora del festival.

Però no tot serà música, Xics Festival també oferirà diverses activitats paral·leles, com ioga per als petits, atraccions inflables, tallers, classes de balls, food trucks, i un espai dedicat a conèixer i descobrir la cultura i gastronomia del Moianès, entre d'altres.

Pocs recursos i molta il·lusió

Xics Festival és una iniciativa que parteix de zero. Fa uns mesos, Adriana, Núria i Daniela van decidir agafar les regnes i començar a organitzar un festival on els infants seran els veritables protagonistes de la festa. Però la il·lusió no és suficient, sempre es necessiten recursos econòmics. Per tirar-ho endavant, les tres mares han finançat el festival gràcies als diners que van recaptar en el concert que la cantant Dàmaris Gelabert va fer el 17 de març passat a l'Espai Cultural Les Faixes de Moià, que va exhaurir entrades, i que va congregar unes 800 persones.

Xics Festival també té el suport de diferents empreses de la comarca, i l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, celebra la iniciativa i va avançar que l'Ajuntament hi donarà suport en termes de logística.