'Desig sota els noms' d'Eugene O'Neill, amb direcció de Joan Ollé; 'El perro del hortelano' de Lope de Vega, dirigit per Helena Pimenta de la Compañía Nacional de Teatro Clásico; 'Frankenstein' de Mary Shelley dirigit per Carme Portaceli i protagonitzat per Joel Joan i Àngel Llàcer; 'Temps salvatge' de Josep Maria Miró i dirigida per Xavier Albertí; 'Islàndia' de Lluïsa Cunillé; 'Blasted (Rebentats)' de Sarah Kane amb direcció d'Alicia Gorina i 'Sol solet' d'Àngel Guimerà dirigida per Carlota Subirós són els plats forts de la pròxima temporada 2017-2018 al TNC.

Una programació en la qual l'epicentre es dedicarà a la dramaturga Lluïsa Cunillé. De fet, el director del TNC, Xavier Albertí, ha ressaltat que a la nova temporada hi haurà "més dones autores i directores, i molta presència de personatges femenins", així com, per altra banda, d'obres relacionades amb la immigració i els refugiats. En total set obres a la Sala Gran, set a la Sala Petita i onze a la Tallers en una temporada que té com a lema 'Identitat i dignitat'.

Albertí ha ressaltat que no volien fer una temporada feminista, sinó que, a partir de l'exemple de dones trencant les normes al llarg de la història, "es pogués portar a aspectes més amplis contemporanis". Sense anar més lluny, l'epicentre es dedicarà a la dramaturga Lluïsa Cunillé, "una de les figures més consolidades en l'escena de la dramatúrgia contemporània europea, que amb els 55 anys d'avui és una realitat inqüestionable". Segons Albertí, la temporada té "un clar accent amb la dramatúrgia catalana" i ha posat com exemple l'encàrrec que se li ha fet a Josep Maria Miró a la Sala Gran amb 'Temps Salvatge'.

Tindran un paper molt important espectacles relacionats amb la immigració i els refugiats, i de com moltes vegades es redueixen "conflictes socials a conflictes d'aportació econòmica i no d'aportació d'altres valors ètics i ideològics. A dia d'avui, hem de buscar aquells espectacles teatrals que parlin no només del conflicte econòmic que suposa l'arribada de refugiats o d'immigrants, sinó de les oportunitats de creixement d'aspectes culturals que hi ha darrera".

Sala Gran

A la Sala Gran, el tret de sortida el donarà 'Desig sota els noms' d'Eugene O'Neill, amb direcció de Joan Ollé; el seguirà 'El perro del hortelano' de Lope de Vega, dirigit per Helena Pimenta de la Compañía Nacional de Teatro Clásico; un concert de Maria del Mar Bonet; 'Lo Speziale' de Joseph Haydn i Carlo Goldoni amb direcció d'Eva Buchmann.

Després de 'Lo Speziale' arribarà un dels plats forts de la temporada i és 'Frankenstein' de Mary Shelley dirigit per Carme Portaceli i protagonitzat per Joel Joan i Àngel Llàcer. Albertí ha recalcat que la "validesa metafòrica" de 'Frankenstein' "és més activa que mai". Segons el director del TNC, Portaceli "vol parlar de la relació entre ciència, cultura, dignitat i identitat i amb un equip que donarà vida a la lectura personal i contemporània a la Sala Gran del text" de Shelley.

Les dues obres restants que es representaran a la Sala Gran són 'La consagració de la primavera' d'Ígor Stravinski amb direcció musical d'Edmon Colomer i 'Temps salvatge' de Miró i dirigida per Albertí. "Una obra que parla sobre com la societat aprofita el fenomen de l'emigració per projectar una part de les merdes intestines que no és capaç de digerir i projectar-les sobre l'altra", ha apuntat el director del TNC. El motor d'inici són els fets que es van produir fa dos anys a Alemanya, on es van produir una sèrie de violacions i es va acusar un col·lectiu d'immigrants refugiats.Sala Petita

Pel que fa la Sala Petita, el primer muntatge que s'hi podrà veure és 'Islàndia' de Lluïsa Cunillé i dirigida pel mateix Albertí. De fet, aquesta serà la primera obra de la temporada que s'estrenarà el 5 d'octubre. La seguirà a la Sala Petita 'Claudia' dirigida per Carles Fernández; 'Mur' de la (Cia)3 i dirigida per Nacho Flores; 'Blasted (Rebentats)' de Sarah Kane amb direcció d'Alicia Gorina; 'Sol solet' d'Àngel Guimerà dirigida per Carlota Subirós; 'La importància de ser Frank' d'Oscar Wilde i dirigit per David Selvas, i 'Falsestuff' de Nao Albet i Marcel Borràs.

Sala Tallers

A la pròxima temporada s'ha programat a la Sala Tallers, entre d'altres, 'Après moi, le déluge' de Lluïsa Cunillé i Miquel Ortega dirigit per Jordi Prat; 'La Chana' de Lucia Stojevic; 'Parlàvem d'un somni' (Pasqual Maragall i Maria Aurèlia Capmany al carrer Mallorca de Barcelona) amb dramatúrgia i direcció de Jordi Coca o 'Viatge al centre de la Terra' de Roseland Musical i Franc Aleu.

Previsió d'un 83 i 84% d'ocupació

Per altra banda, Mònica Campos, directora executiva del TNC, ha explicat que, tot i que la temporada encara no ha acabat, preveuen que a final de temporada l'ocupació es mogui entre el 83 i 84%. Campos ha dit que aquesta temporada han acabat amb 4.613 abonats, "una xifra rècord", ja que demostra que hi ha una fidelització del públic. Aquesta tarda arrenca la venda d'abonaments aquesta tarda. El TNC segueix amb la mateixa política de fa dos anys amb abonaments des de de 30 euros pels més joves fins a 100 euros.