Les escoles i mestres guanyadors dels XXXIX Premis Baldiri Reixac han recollit els seus guardons en un acte presidit per la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, i el president de la Fundació Carulla, Joaquim Coello. A més de la consellera i del vicepresident de la Fundació Carulla, Nicolau Brossa, la directora de la Fundació, Marta Esteve, i el vicerector de la UOC, Carles Sigalés, van ser els encarregats de donar els guardons.

Durant l’acte de lliurament dels diplomes es van reconèixer 9 projectes globals d’escola, 4 projectes d’estímul de mestres i professors, i 1 d’Innovació de la UOC. Tots els guardons tenen una dotació econòmica de 4.000 euros.

Els Premis Baldiri Reixac de la Fundació Carulla pretenen ajudar a donar resposta als reptes de l’escola d’avui a les terres de parla catalana. Des de la seva creació, l’any 1979, els PBR reconeixen iniciatives educatives que contribueixen a la tasca de construir una escola catalana de qualitat. Des de llavors, més de 230 professors, 425 escoles i 2.175 grups d’alumnes han estat reconeguts pel seu valor, qualitat i trajectòria.

Els guardonats són:

4 premis de 4.000 euros d’estímul per a mestres i professors.

Instròniks Band - Marc Sibila Vidal. Escola de Música Municipal Mestre Castella, de Navàs (Bages)

El taller del material gran - David Altimir, Marta Bori, Gemma Clavero, Olga Mayans, Maite Pujol, Núria Roca, Maria Rovira, Ariadna Torras i Sílvia Torres Moreno. Escola Les Pinediques, de Taradell (Osona)

Llums, càmera i poesia! Un projecte didàctic de vídeo poesia a secundària - Anna Riera i Pijoan. Institut de Gurb (Osona)

e2TransFoli, el portafoli com a eina d’ensenyament-aprenentatge i avaluació competencial - Neus Heras, Xavier Cortina i Rafel Garcia. Institut Vall de Llémena, de Sant Gregori (Gironès)

51 mestres i professors s’han presentat a aquest guardó d’estímul, de nova creació per fomentar la posada en pràctica de projectes que fomenten innovació pedagògica en la resolució dels reptes que planteja la realitat de l’aula, de l’aprenentatge i del conjunt de l’escola.

1 premi de 4.000 euros al Premi UOC d’Innovació.

L’escola es fa una selfie - Ramon Breu Panyella. Escola Solc, de Barcelona (Barcelonès)

Entre tots els treballs presentats de totes les categories, el jurat ha atorgat aquest premi especial en clau d'innovació, rellevant per la seva creativitat, capacitat d'anàlisi i adaptació al propi context. Aquest guardó és convocat conjuntament amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

9 premis de 4.000 euros a projectes globals d’escola

Escola Municipal de Música - Puig-reig (Berguedà)

Col·legi Escorial - Vic (Osona)

Escola Sadako - Vallcarca, Barcelona (Barcelonès)

Centre d’Educació L’Estel - Balaguer (La Noguera)

Escola Mansuet - Collbató (Baix Llobregat)

Escola Pepa Colomer - El Prat de Llobregat (Barcelonès)

Escola Octavio Paz - Navas, Barcelona (Barcelonès)

ZER Les Salines. Escoles d'Agullana, Maçanet de Cabrenys, Boadella i Biure (Alt Empordà)

CEIP Lluís Vives - Ontinyent, La Vall d’Albaida (País Valencià)