Després d'haver quedat a les portes de ser guanyadors de la tercera edició del programa Oh Happy Day, els integrants del cor Giovinetto han recollit, durant el darrer any, els fruits d'aparèixer a la petita pantalla setmana rere setmana com a concursants del xou televisiu. Amb una reeixida gira a la butxaca, que va portar els onze membres d'aquesta formació a voltar arreu de Catalunya i després d'uns merescuts mesos de pausa, tornen amb les piles carregades amb una proposta única dalt de l'escenari: el cor puig-reigenc compartirà espectacle amb l'acreditat músic Sergi Cuenca, també de Puig-reig, i Daniel Anglès, amb una dilatada trajectòria en el món del teatre musical. El muntatge s'estrenarà el diumenge 4 de juny al pavelló de Puig-reig (19 hores) com un dels plats forts dins dels actes de la festa major.

Marc Font, director del cor Giovinetto, confessa que la proposta els va arribar «com un regal caigut del cel». Explica que en cap dels casos no s'haurien imaginat «poder treballar amb dos dels millors professionals del món del teatre musical del moment». Font té clar que, després del seu pas pel programa televisiu i de diversos concerts arreu de Catalunya, «el millor» que els podia passar és compartir aquesta experiència amb Sergi Cuenca i Daniel Anglès. «Poder assajar amb ells ens ha permès formar-nos tècnicament i aprendre noves maneres de cantar i de treballar la veu que ens ha ajudat a evolucionar, individualment i com a conjunt».

Daniel Anglès va ser la ment pensant d'aquest projecte i, tal com ha explicat a Regió7, «serà una realitat gràcies a la suma de diversos factors». Ha recordat que fa anys que manté una estreta amistat amb Sergi Cuenca, amb qui ha treballat en diversos projectes. A això s'ha sumat la seva simpatia pel cor Giovinetto com a membre del jurat d' Oh Happy Day. «Vaig enamorar-me d'ells el primer dia i és un grup amb el qual em sento molt identificat i tenia ganes de conèixer més profundament», ha afegit. Mentre durava la tercera edició del concurs, sense que els joves berguedans ho sabessin, «vaig dir al Sergi que havíem de preparar un projecte conjunt amb els Giovinetto», relata. Sergi Cuenca recorda que van comentar la idea amb el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Puig-reig, Jesús Subirats, durant la darrera Patum, i des de llavors la proposta ha pres forma fins a convertir-se en una realitat.

Els darrers mesos, els integrants de la jove coral, Cuenca i Anglès han treballat intensament per presentar Acompanyats. «Volem transmetre que ens acompanyem els uns als altres i que es tracta d'un projecte conjunt», ha concretat Anglès. Al llarg del concert hi haurà peces en solitari dels Giovinetto, també intervencions de Daniel Anglès i, evidentment, la interpretació conjunta de diversos temes, amb l'acompanyament al piano de Sergi Cuenca. Cançons catalanes, de pop rock o temes de diverses obres de teatre musical, entre d'altres, són algunes de les propostes que sonaran al llarg del concert.

Els músics han avançat que serà un espectacle «fresc, amb energia i per a tots els públics, que està molt ben tractat musicalment». Per a Anglès, «la manera de treballar del Sergi és impecable, i això, sumat a la resta, aporta una gran qualitat al muntatge».

Cuenca s'ha mostrat «il·lusionat» de poder tornar a casa amb un projecte com aquest. Fa uns quants anys que treballa a Madrid com a director musical del Rei Lleó i confessa que «és un gust actuar a Puig-reig amb en Dani -amb qui podem fer pocs projectes per manca de temps- i amb els Giovinetto -amb qui em sento molt identificat». El puig-reigenc recorda que ell també havia passat per la Polifònica de Puig-reig -com molts dels integrants del cor- «i havíem fet un grupet per cantar a casaments i passar-ho bé». Té clar que «el compromís i les ganes de treballar» dels Giovinetto, a part de les seves veus, «els ha portat fins on són ara».

Abans del concert, tots ells asseguren que l'experiència ja ha estat «molt positiva». Ara esperen que l'espectacle pugui exportar-se a altres escenaris. De moment, però, centren les energies en l'actuació de Puig-reig. «Esperem que hi hagi molta gent per passar-nos-ho bé i tornar a agrair a Puig-reig i al Berguedà el suport que hem rebut», clou Font.