Trobada de programadors i trobada de companyies. Amb teatre, en definitiva, és com Imagina't celebrarà aquest cap de setmana les seves quatre dècades programant a Manresa espectacles adreçats als infants i al públic familiar. Al carrer i en sales, actuaran dissabte i diumenge una desena de companyies, majoritàriament de la comarca: Sgratta, deParranda, Moi Jordana (que estrena espectacle), Pep Tort, Marcel Gros i La Crica. També de fora, com el veterà Cesc Serrat, que ha celebrat cinquanta anys com a rondallaire, la companyia d'animació Encara Farem Salat, que s'encarregarà del final de festa de dissabte, i Campi Qui Pugui, un dels noms més internacionals del país, que estrenarà espectacle, i també actuarà en la cercavila. El gros de les actuacions serà dissabte, però les dues estrenes, diumenge.

La festa d'Imagina't coincideix de manera expressa amb la trobada anual dels pobles Xarxa, que portarà a Manresa programadors de 26 poblacions catalanes. Dissabte, explica Joan Vilà, responsable de l'entitat, seran una vuitantena de persones d'una dotzena de ciutats; l'endemà en seran 150. Els participants dels pobles Xarxa podran fer el recorregut d'actuacions i, també, visitar la ciutat: el carrer del Balç, la Seu, l'Espai 1522, la Manresa modernista, el Kursaal i el Museu Comarcal. Diumenge serà el dia dels pobles Xarxa, quan es reuniran i dinaran plegats, al claustre del museu, amb un concert amenitzat per la coral infantil de les Escodines.

Fes clic sobre la imatge per ampliar-la.

El 29 d'octubre farà exactament 40 anys d'Imagina't, nom amb què es coneix la programació des del 1995, i que va començar com a Rialles. L'entitat, explica Vilà, té actualment uns 1.500 socis i el 2016 va reunir 3.500 espectadors. Si el cap de setmana de teatre funciona, la idea, subratlla Vilà, és repetir-la. I ja seran 41 primaveres.