Hi havia un cep tenyit de blanc obra de Montse Bugatell, un cep d'on sortien taps de suro de Joan Carrió i un cep que era el faristol d'una poesia de Sílvia Cano.

El projecte VI_suals vol unir la creació artística i la cultura del vi a Manresa. Ahir va ocupar la plaça de Sant Domènec amb els treballs d'una quinzena d'artistes i paradetes de catorze cellers.

Entre les obres, la més comentada era d'Aldo Urbano, un quadre en què havia dibuixat un bodegó. L'acompanyava el text: «em van pagar 250 euros i només em van demanar que hi aparegués un cep». Ell hi va pintar un raïm, una copa a punt de sobreeixir i un rellotge de sorra xinès.

La inauguració va tenir lloc a mitja tarda, mentre la plaça era plena de gent tastant vins de tota mena i menjant hamburgueses caramel·litzades de la paradeta del grup Cuineres del Bages.

«No és només vi el que fem», explicava Joan Soler, president de la Denominació d'Origen Pla de Bages. «Som custodis de la cultura, la terra i la història».

També hi va intervenir la regidora de Cultura, Anna Crespo, i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que va demanar «llarga vida» al projecte VI_suals, que va néixer el 2012. El programa s'allargarà fins al 30 de juny.

Exposició de Foto Art

Els ceps que ahir estaven plantats a la plaça de Sant Domènec avui ja no hi seran. El pròxim 13 de juny obrirà una nova exposició amb totes les obres al Museu de la Tècnica de Manresa.

Mentrestant, el que es podrà veure fins a l'11 de juny és una exposició del Cercle Artístic a l'Espai Rubiralta i una de fotografies de Foto Art a la sala d'exposicions de la Plana de l'Om, també amb el cep de protagonista.