En un moment de l'espectacle d'ahir de La rateta de la companyia lleidatana Campi qui pugui, van llençar una moneda d'or al públic. De seguida, la van reclamar. «Torneu-la ràpid! Que ens dediquem al teatre infantil».

El públic adult va riure la broma. A la platea hi havia programadors vinguts de tot Catalunya coincidint amb el 40è aniversari d'Imagina't Manresa. També hi havia artistes vestits de civil que aprofitaven per presentar-se i fer contactes. El més originals van ser els DeParranda, que entregaven uns sobres que semblaven plens d'euros. Així ningú els deia que no.

A la sortida els esperava l'animada xaranga HoPeta d'Igualada, formada fa dos anys. Diversos programadors es van interessar per contractar-los.

Entre els que han passat el cap de setmana a Manresa hi havia Andreu Domènech, de Xarxa Martorell, un de la cinquantena de grups de la Fundació Xarxa que hi ha repartits per Catalunya.

«El més important és proposar espectacles familiars de qualitat, i no és fàcil», reflexionava. «Abans només hi havia els pallassos de la tele, volíem canviar-ho».

Fa 30 anys que programen teatre familiar a Martorell, actualment mitja dotzena d'espectacles l'any al teatre El Foment i a l'auditori del Centre Cultural. Ho impulsen voluntaris que busquen fer-ho de la manera més professional possible. La meitat ja són avis. Participen a les dues trobades que la Fundació Xarxa programa durant l'any. La d'estiu, que ha coincidint amb els 40 anys d'Imagina't, és la més festiva.

Ara volen servir també al públic juvenil. A més, Fundació Xarxa ha creat una app per a mòbils, disponible a Android i Apple.

El musical «Matilda»

Imagina't Manresa ja té una nova cita al calendari: el 18 de juny (18 h) es podrà veure el musical Matilda de l'escola de Fonollosa. Es representarà el teatre Conservatori.