Demà, divendres 2 de juny, el Centre Cívic Selves i Carner acollirà la inauguració de la mostra fotogràfica de línia amateur "Viatge ornitològic a Irlanda" de l´autora Anna Vilà, que es podrà veure fins al 30 de juny de dilluns a divendres de 1 6 a 21 hores.

Es tracta d´una trentena d´imatges realitzades en una sortida de fotografia ornitològica el juny de2016 al'illa de Saltee (Irlanda) al llarg de tres dies intensos de caminades entre penya-segats i cales paradisíaques. A les fotografies s´ensenya l'activitat diària de les diferents espècies d´aus presents a l´illa i la volatilitat de la vida en un territori on la lluita per la supervivència hi és present a cada instant.

L´Anna Vilà (Manresa, 1987) és una apassionada de la flora i la fauna. Va començar a practicar l'anellament científic d'aus el 2013 i freqüenta el camps i als aiguamolls de Catalunya per veure noves espècies d'aus i aprendre cada dia una mica més d'aquests éssers tant lliures com amenaçats.

Casal de les Escodines

Per la seva banda, al Casal de les Escodines hi faran estada dues exposicions al llarg del mes de juny: "La Societat Coral Escodines (1929- 2013)" i "Imatges per lletres".

"La Societat Coral Escodines (1929- 2013)" consisteix en un recull de fotografies de la Societat Coral Escodines, que mostren la vida d´aquesta coral creada el 1929 i constituïda oficialment com a tal el 1947 quan va ingressar a la Federació de Cors de Clavé. La Societat Coral Escodines va realitzar els assajos durant molt temps al Casal de les Escodines, fins que es va dissoldre el 2013.

El recull de fotografies, la majoria de les quals cedides per la Societat Coral Escodines i custodiades per Ramon Reig que n´ha fet l´ordenació i tria, palesen el fenomen socialitzador de la coral i la participació dels seus membres en trobades de cors, dinars, concursos de cant coral i celebració de diades. Són imatges que, en definitiva, ressalten la coral com a punt de convivència, facilitadora de les relacions i la seva implicació al barri de Les Escodines, Manresa i Catalunya.

L´exposició es podrà veure al vestíbul del Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50), fins el 30 de juny, de16 a21 h i els dissabtes, de10 a14 h i de16 a20 h.

"Imatges per lletres" és el títol de la mostra de fotografies de Pep Moyano que acompanyen els textos poètics de Jordi Herbera i creada amb motiu del 40è aniversari de Foto Art Manresa. Estarà ubicada al vestíbul del primer pis del Casal de les Escodines del 5 al 30 de juny, de dilluns a divendres de10 a 14 h i els dissabtes, de16 a 21 h i els dissabtes, de10 a 14 h i de16 a 20 h.

Cinefòrum

Igualment, el dissabte 3 de juny a les 18 h, dins la programació d´Escopíndoles, es podrà veure la pel·lícula " Un gat a París" (França 2010) , recomanada per a infants a partir de 8 anys.

És una pel·lícula d´animació amb pinzellades de cinema negre i d´acció, que narra la història de diversos personatges units per un misteriós gat. La pel·lícula dura 65 minuts i l´entrada és gratuïta; es pot recollir o reservar al Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50; 938725454).

El cicle de cinema infantil l´organitza l´Ajuntament de Manresa amb col·laboració amb Foto Art Manresa, Cine Club Manresa i Imagina´t.