La poesia és una art que es justifica per ella mateixa però sovint la trobem hibridada amb altres gèneres creatius per aconseguir una dimensió diferent del seu poder de seducció. El Konvent de Cal Rosal proposa per a demà a la nit la segona edició del festival Poesia Estripada, que posarà sobre l´escenari tres espectacles basats en la paraula i l´acció, la música i la poesia.

El trio que formen Josep Grifoll, Montse Grifoll i Carlos Carbajo presentarà al públic el muntatge Poble Poema, una peça que combina la imatge, la música en directe i les accions per fer cavalcar en direcció als espectadors la particular poesia de Josep Grifoll.

Per la seva part, Núria Martínez, Guim Valls, Oriol Sauleda i Víctor Bonet Arbolí representaran Nicomedes Mendes, una posada en escena que juga amb les paraules per crear efectes inesperats.

La tercera proposta de la vetllada serà Precinti´m l´esfínter, a càrrec de Roger Pelàez. Tal com ell mateix explica, fa una mica de tot perquè no sap fer res. Un joc lingüístic que transcendeix les convencions de la veritat i la falsedat que dóna testimoni de la polifacètica capacitat d´un artista que canta, balla, recita i es manifesta incapaç de deixar de traslladar al públic els seus neguits.

La direcció del festival és a càr-rec de Gerard Vilardaga, que també és l´autor del suggerent cartell creat per a l´ocasió. Els assistents tindran l´oportunitat de gaudir d´una mescla de poesia, música i habilitats escèniques que s´expressen en el marc magnífic de l´antic recinte religiós de la colònia de Cal Rosal.

Urra i Viking Moses, en concert

El cap de setmana al Konvent també depararà un concert amb dos protagonistes, Viking Moses i Urra. La cita és per a diumenge a les 19 h, al jardí, amb entrades a 5 euros.

Viking Moses portarà al Berguedà la gira que fa actualment per Catalunya procedent de Baltimore amb un directe de rhythm-and-blues i soul sorprenent que proposa una experiència innovadora al públic. També actuarà durant la vesprada la banda de Puig-reig Urra, que uns dies enrere es va classificar per a les semifinals del concurs de grups emergents Sona9.