El Konvent de Cal Rosal acull a partir d'avui i fins al 23 de juliol una exposició que el director artístic del centre, Pep Espelt, qualifica de «molt especial». Importa-ultralocalismes, que és el nom que pren la mostra, «emfatitza i destaca el paper dels artistes de Casserres i de tres generacions».

Importa és una col·lectiva de pintura que protagonitzen Josep Grifoll, Manel Boixadera, Joan Queralt, Marta Lafuente, Javier Galan i Dani Buch.

Tal com explica la gestora cultural Manoli Mansilla, es tracta d'una exposició compromesa «amb el verb dels matisos», i remet a les argúcies de Cézanne per evitar que el paisatge que veia des de la finestra de casa seva, a la Provença, no el deixés centrar-se en els detalls.

Els artistes de la mostra són, com apunta Mansilla, «observadors forjats que reconeixen amb les seves obres que la vida sense ferides no val la pena viure-la». De Boixadera i Grifoll destaca que parteixen «de l'ultralocalisme, dels límits i del no res i la seva pintura reneix des de la radicalitat». Referint-se a Queralt, destaca que «l'obra presentada a l'exposició de la primera època no té res a veure amb els paisatges que l'han fet famós». Sobre Lafuente, Galan i Buch, explica que hi ha artistes que «han decidit que les seves obres donin la cara a la persona que les mira, ens apel·len amb el seu sentiment intens». Com a conclusió, Mansilla afegeix que « Importa és una exposició feta per aquells que han estat condemnats per haver esperat i haver somniat massa. Els qui, com Cézanne, només a la pintura troben un exterior tranquil».