L'escriptor Carlos Zanón serà el nou comissari del BCNegra, el festival de novel·la negra que se celebra anualment a Barcelona, segons va informar ahir l'Ajuntament de la capital catalana a través de l'Institut de Cultura, organitzador de l'esdeveniment. Zanón (Barcelona, 1966) substituirà en el càrrec el llibreter Paco Camarasa (València, 1950), que ha estat al capdavant d'aquest festival literari les últimes 12 edicions.

El 30 de gener passat, Camarasa va anunciar que en acabar el festival d'enguany deixaria el càr-rec i passaria el relleu a algú que pogués «aportar més coses», ja que se sent «una mica cansat. Després de tancar la llibreria Negra y Criminal, ha decidit posar punt final a la seva etapa.

Carlos Zanón és autor de novel·les com No truquis a casa i Jo vaig ser Johnny Thunders, premi Dashiell Hammett 2015. Zanón és també poeta i col·labora com a articulista, crític musical i literari en diferents mitjans, i recentment ha acceptat l'encàrrec de donar continuïtat literària a Pepe Carvalho, el cèlebre detectiu creat per Manuel Vázquez Montalbán.