Blaumut actuarà aquest divendres a Gironella (Local del Blat, 22 h) en el marc del festival Cal Metre reviu!, que celebra la recuperació de l'antiga colònia industrial. Serà la primera vegada que el grup tocarà les cançons del seu nou disc, "Equilibri", a la Catalunya central. Les entrades es poden comprar a www.vermusic.cat.

Els autors de "Bicicletes" i "Pa amb oli i sal" entren en terrenys inexplorats fins ara, afegint a la producció elements electrònics que es combinen amb el so clàssic de Blaumut. Això fa créixer el grup fins a límits nous. "Les lletres pictòriques i les melodies acrobàtiques descriuen llocs i pensaments amb una gran càrrega simbòlica", explica el grup. El nou disc es va presentar al festival Strenes de Girona l'1 d'abril, i el de Gironella és el primer concert que fan a la Catalunya central.

El disc compta amb la producció de Marc Parrot i Joel Condal, la col·laboració als teclats de Dani Espasa, i la participació d'una orquestra de corda clàssica, amb algunes de les primeres figures del circuit, denominada Orquestra Submarina.

Després de Blaumut, PD Nanfu & Salasxic, la sensació al Berguedà

Després del concert de Blaumut, actuarà el duet PD Nanfu & Salasxic. Convertits en una sensació a Berga i a les festes populars de la comarca, els discjòqueis berguedans presenten el Segon Salt On Tour.Un cap de setmana de food trucks i concerts a l'aire lliure

La nit de divendres és el tret de sortida del festival Cal Metre reviu!, que portarà música, cultura i gastronomia a l'antiga colònia industrial, situada al cor mateix de Gironella. Divendres al vespre, obrirà una fira de food trucks, que estarà oberta durant tot el cap de setmana. A partir de dissabte, hi haurà també les actuacions gratuïtes i a l'aire lliure de Rúpits, Bipolar, We Are Us, l'Escola Municipal de Música de Puig-reig i Smooth Trio, i una fira de compra-venda de material musical.