Sallent es posiciona en el mapa dels festivals d'estiu de la Catalu-nya Central amb un nou cicle de cinc sopars concert que se celebraran els dissabtes del mes de juliol. Amb un aforament aproximat d'un centenar i mig d'espectadors cadascuna, les vetllades sumen a l'oferta gastronòmica un repertori d'actuacions d'estils diversos en el magnífic marc del castell de la localitat bagenca, del qual avui només en queden poques restes. En cas de pluja, les trobades tindran lloc a l'Envelat.

El cicle Música al Castell de Sallent és organitzat per l'Ajuntament de la vila llobregatenca juntament amb l'entitat Trenta-sisena i el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La primera edició tindrà el patrocini d'ICL, Abycer, Climesa, Vilà Vila, Grup Soler i Stradivarius.

El certamen s'iniciarà el dia 1 de juliol amb la presència del grup de Vilassar de Mar El cremat de Garbí, que farà un concert d'havaneres. La formació va néixer en el si del Club de Pescadors de Garbí de la localitat maresmenca, i ja és tot un clàssic de la festa major.

La cita següent, el 8 de juliol, presentarà el recorregut per l'univers dels boleros que fan Núria Cols i Jordi Farrés. El concert mostra al públic la mirada personal i els arranjaments que fan els artistes d'un gènere curull de temes carismàtics. El 15 de juliol serà el torn de DDM Trio, amb el jazz modern com a protagonista. El grup interpreta un seguit de composicions pròpies que mostren el gènere sense complexos.

El penúltim dissabte de juliol, dia 22, el grup barceloní Baldrick oferirà un programa de temes propis i versions amb el rock'n'roll i el blues en primer pla. La cloenda del festival portarà la signatura del grup sallentí The River Troupe Gospel, un cor que va néixer el 2010 de la coral La Troupe del Riu i és format per una seixantena de cantaires.

L'organització del festival ha creat una pàgina web - www.castellsallent.com- des de la qual es pot accedir a la compra de les entrades per a cadascuna de les cinc jornades. El preu del concert i sopar és de 20 euros, i es pot escollir taula. Les actuacions tindran lloc en una esplanada a l'espai de l'antic castell medieval, al costat de l'església de Sant Esteve i Sant Sebastià del Castell.

En els darrers anys, en aquest indret ja s'hi han celebrat diferents concerts que han permès constatar la bonança d'un espai des d'on s'aprecien unes vistes espectaculars tant de la localitat de Sallent com del Llobregat i de l'entorn del pla de Bages, amb Montserrat al fons. La intenció dels organitzadors és no tan sols dotar el poble d'un cicle estiuenc de música, sinó també de donar a conèixer el seu patrimoni. Tal com va explicar ahir Jordi Moltó, membre de l'entitat Trenta-sisena, el castell sallentí és un «gran desconegut». Cada dissabte de concert l'església rehabilitada estarà oberta a les visites.