Els espirituals negres són un tipus de cant religiós que va sorgir entre la població afroamericana dels Estats Units durant el segle XIX. I són, també, la base del muntatge L'esperit dels Obama, el nou espectacle del compositor sallentí Carles Cases, que tornarà al Kursaal la propera temporada. Ho farà acompanyat de l'Orquestra de Cambra Terrassa 48, la mateixa formació amb què va estrenar, també al teatre manresà, el 2014, Araguaia, una obra inspirada en la relació i els diàlegs de l'artista amb el bisbe Pere Casaldàliga. L'esperit dels Obama es podrà veure el 12 d'octubre.

Relacionades

El segon nom bagenc que no necessita presentació i que també estrenarà espectacle a casa la temporada que ve és Santi Arisa, que celebrarà el seus 70 anys acompanyat de l'Original Jazz Orquestra amb 1r Testament Vital, un concert amb les composicions del músic des dels anys 70 fins ara. Serà el 22 d'octubre.

La Sala Gran també acollirà dos retorns més. La quota de pop català la hi posarà Blaumut, que presentarà el 17 de novembre el seu darrer disc, Equilibri, i Els Amics de les Arts, que trepitjaran el teatre per quarta vegada, el 15 de desembre, amb Un estrany poder. La programació musical del Kursaal a la Sala Gran arrencarà l'1 d'octubre amb el concert de Carmina Burana, de Carl Orff, a càrrec de la Coral Cantiga, el Cor de Cambra de Granollers i Exigim Realitat. El 22 de novembre serà el torn del musical participatiu Cantem al cinema, dirigit per Salvador Brotons; repetirà el cor de gospel The River Troupe Gospel Sallent, el 17 de desembre, amb el nou espectalce Gospel & tribut, un concert homenatge a artistes com Madonna, Marvin Gaye, U2, Dolly Parton, Michael Jackson i Carol King. I la Unió Musical del Bages tornarà l'1 de gener amb el Concert de Cap d'Any.

Anaïs Vila i Filferro, a la Petita

La Sala Petita del Kursaal acollirà quatre concerts de petit format. La cantautora de Santpedor Anaïs Vila arrencarà la programació musical el 9 de setembre amb la presentació del seu segon treball discogràfic, Fosc, cançons per veure-hi clar. El 13 d'octubre el Brossa Quartet de Corda interpretarà Les cançons dels brigadistes. El 9 de novembre serà el torn del duet manresà Filferro, amb un repertori de cançons del pop internacional adaptades al català. I Roger Giménez Trio (Roger Giménez, piano i rhodes; Andreu Moreno, bateria i Jordi Blanes, baix) portarà a la Sala Petita, el 30 de novembre, Keep Shining, el disc de debut de la formació.