L'escola de ballet Olga Roig celebra aquest diumenge la 50a edició de la Gala de Dansa, al teatre Kursaal de Manresa, un espectacle que mostrarà els aprenentatges i les creacions de les ballarines del centre en els camps de la dansa clàssica i contemporània. Un dels moments més esperats serà l'actuació de la fruitosenca Alba Nadal, que és a Dinamarca des de fa uns quants anys perquè forma part del Royal Danish Ballet i enguany ha estat finalista als premis anuals de la dansa del país nòrdic.

L'escola d'Olga Roig va celebrar la primera gala de final de curs l'any 1967 i, des d'aleshores, cada temporada ha mostrat al públic el treball dels alumnes en un espectacle obert a la ciutadania. Pel centre han passat ballarins de la talla de Biel Torra, Estel Tomasa, Claudia Aligué, l'esmentada Alba Nadal i el jove Guillem Cabrera, que ha estat dues temporades al Royal Ballet School. Així mateix, també Olga Roig ha fet de mestra de Cristina Benavent i Lucía Cerdán, avui en dia docents en escoles europees.

La fundadora de l'escola, Olga Roig, va cedir el 2015 la direcció a Laura Bataller després d'estar molts anys al capdavant del centre. La ballarina manresana, no obstant això, continua al peu del canó com a membre de l'equip docent i en qualitat d'assessora.