L'Orfeó Català, Barcelona Gospel Messengers, l'Orquestra de Cambra de Granollers l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona i Bruno Oro Quartet seran els cinc protagonistes del cicle «Sons de la Col·legiata», que tornarà el mesos de juliol i agost al temple romànic de Sant Vicenç del castell de Cardona. Una programació que s'inclou en l'organitzada en vint-i-dos museus, monuments i jaciments gestionats per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del departament de Cultura amb la col·laboració de les institucions i entitats del territori.

A la Catalunya Central, a més de Cardona, s'hi afegeix l'Anoia Folk, al castell de Claramunt, amb 2 Princeses Barbudes i Joan Miquel Oliver, el 15 de juliol, (vegeu Regió7 del 6 de juny) i la Casa Museu Prat de la Riba, a Castellterçol, que commemorarà l'1 agost el centenari de la mort del personatge que li dóna nom. Ho farà amb un concert a càrrec del cantautor solsoní Roger Mas.

Les prop de 90 activitats programades arreu del país, un 34 % més que el 2016, volen «dotar de vida» el patrimoni cultural català, segons el director de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Àlex Susanna. Entre les novetats destaca el nou espectacle del Conjunt Monumental d'Olèrdola inspirat en la Divina Comèdia de Dant; el retorn del Festival de Música de Santes Creus i la celebració dels 25 anys de la Schubertíada a Vilabertran.