Súria vol posar en relleu la recuperació i preservació del patrimoni històric del municipi, i en el marc de la 13a Campanya d'Excavacions Arqueològiques a les Guixeres es farà una excavació per avançar en la delimitació de la necròpoli de l'antiga església preromànica de Sant Pere del Puig. L'excavació començarà dilluns i acabarà el 7 de juliol, i una trentena de voluntaris participaran en l'edició d'enguany, entre ells alumnes de l'institut Mig-Món. La direcció dels treballs serà a càrrec de les arqueòlogues Cristina Belmonte i Roser Arcos.

En les darreres edicions, es van localitzar algunes tombes medievals amb restes humanes al voltant de l'església. Enguany es vol ampliar el coneixement d'aquesta àrea, que es correspon amb l'antiga sagrera del temple.

Les restes de l'església de Sant Pere del Puig formen part de l'Espai Patrimonial de les Guixeres, amb les restes de la torre del Puig de Sant Pere i els antics forns de guix recuperats pel col·lectiu Els Jubilats de les Guixeres. L'objectiu és fer visitable el jaciment i establir-hi un itinerari turístic i cultural d'interès per a la població.