El 21 de juliol, a les 22h, 165 municipis d'arreu de l'Estat espanyol retransmetran en directe la nova producció d' Il trovatore de Verdi a espais públics i a la fresca. D'entre aquests llocs, n'hi haurà una vintena de la Catalunya Central. La iniciativa s'emmarca en les celebracions del 20è aniversari de la reobertura del Liceu.

És la primera vegada que el Liceu expandeix el seu projecte a tot l'Estat, incrementant en el 36,3% la participació de municipis respecte a l'edició anterior. Unes dades que constaten el model d'èxit d'un projecte que promou i potencia la cultura amb la vocació de difondre l'activitat operística i musical arreu del país i sota el paraigua del Projecte Social.

El Liceu és el primer teatre d'òpera del món que treballa el territori de forma proactiva i directa mitjançant el projecte Liceu al Territori. Un programa que potencia l'assistència de nous públics al teatre amb xerrades amenes i accessibles per a nombrosos municipis de Catalunya i que enguany ha viscut un creixement exponencial, portant un total de 3.125 persones (increment del 67% respecte a la temporada 2015-16, que va tenir un total de 1.820) al teatre. La majoria per primer cop gràcies a aquestes conferències gratuïtes que s'han celebrat a 75 poblacions de Catalunya (augment respecte a les 32 de l'any anterior).

A la Catalunya Central

Els municipis on es durà a terme l'òpera a l'aire lliure són: Alp (Palau de Congressos), Avià (plaça de l'Ateneu), Avinyó (pati del Centre Cívic Can Tutó), Bolvir (Local social), Bruc (terrassa de Can Casas), Capellades (pati de La Lliga), Castellbell i el Vilar (Mas del Puig), Collbató (plaça de l'Era), Hostalets de Pierola (Auditori Cal Figueres), Igualada (parc de l'Estació Vella), La Seu d'Urgell (Biblioteca de Sant Agustí), Olesa de Montserrat (Auditori Casa de la Cultura), Oliana (plaça de Mossèn Francesc Tàpies), Puigcerdà (Museu Cerdà), Puig-reig (plaça Mestre Badia i teatre de l'Ametlla de Merola), Rajadell (plaça de l'església), Sallent (plaça Sant Antoni Maria Claret), Sant Salvador de Guardiola (plaça de l'església), Solsona (plaça de Sant Joan) i Vilada (plaça dels gronxadors).