Aquesta cançó sempre me l'havia imaginat aquí», va dir Gerard Quintana abans de cantar l'emblemàtica Podré tornar enrere mentre mirava cap a la majestuosa i centenària alzina de Querol de Fonollosa, plena a vessar per les set-centes persones que dissabte van assistir al concert de Sopa de Cabra que tancava les Vesprades. Les entrades s'havien exhaurit feia setmanes.

Hi havia ganes de Sopa, de reviure clàssics dels gironins, però, sobretot, de respirar l'essència del seu directe i de fer-ho «sota aquesta alzina que ens aixopluga». Quintana augurava una «nit màgica» i la predicció es va complir. Quan faltaven pocs minuts per a les onze de la nit, la banda ocupava posicions a l'escenari i arrencava amb Nits de glòria. Automàticament, es van encendre una munió de pantalles de mòbil. Tothom volia immortalitzar el moment. «Hem començat d'una manera diferent».

El concert va seguir la línia de format acústic, però ja a la quarta cançó el públic es va aixecar de les cadires per cantar Si et quedes amb mi. Quintana mirava al seu voltant i no escatimava elogis: «Aquest lloc ens inspira moltes coses» (el 2012 ja havia actuat a les Vesprades, en aquella ocasió, amb Els miralls de Dylan). «És el concert en què s'està més bé dels que hem fet darrerament, sense desmerèixer els altres». Tot i que molta gent era de la comarca, a les primeres files també hi havia seguidors incondicionals vinguts de Lleida o Palamós; «fins i tot ens han portat unes gambetes».

Quintana sap connectar amb el públic. Coneix el nom de moltes de les cares habituals als concerts, i la imatge idíl·lica que tenia dissabte des de l'escenari li va fer etzibar: «Sou de veritat o us han pintat?». Amb El carrer dels torrats el públic ja tocava l'escenari. Temes de sempre que es van alternar amb d'altres de més nous, en un concert amb molts moments intimistes i amb imatges tan bucòliques com l'alzina il·luminada com si fos El far del sud. Per això, quan va arribar l'hora de l'última cançó, hi havia diversitat d'opinions. Acústica o elèctrica? El públic ho tenia clar, volia sentir i vibrar amb L'Empordà en versió elèctrica. Així s'acomiadaven Sopa de Cabra, que en aquest tema van convidar a l'escenari Oriol Barri, que havia encetat la vesprada.