Món Sant Benet recupera la memòria gastronòmica del monestir de Sant Benet en la nova activitat cultural d´estiu. Amb el lema "Una història

dels gustos i les olors a Sant Benet", els Capvespres a Món Sant Benet fan un repàs de l´evolució del menjar al llarg dels mil anys d´història del monestir.

L´activitat, que s´ha estrenat aquest dimecres al vespre amb prop de mig centenar de participants, inclou una visita especial al monestir i un sopar a la fresca. Coincidint amb la celebració del desè aniversari de Món Sant Benet, la Fundació Catalunya La Pedrera, responsable de l´equipament, ha renovat el format de la visita i, així, l´activitat d´aquest estiu difon continguts inèdits i inclou noves videoinstal·lacions.

Cada espai del monestir serveix per anar desgranant el passat de la cuina i el menjar a Sant Benet, guiats per les vivències de la cuinera de la família de Ramon Casas. El viatge arrenca al celler, del segle XIV i que, durant segles, va guardar un dels fruits de la terra més preuats: el vi. "El Claret de picapoll" o el "blanc de llàgrima" són algunes de les varietats que es donen a conèixer per explicar la importància de la viticultura a la comarca del Bages i com aquesta va arribar a ser la major productora de Catalunya al segle XVIII.

El recorregut segueix amb explicacions sobre l´alimentació dels monjos benedictins, la regla de Sant Benet, o la influència de la cuina francesa en la burgesia a principis del segle XX, entre altres continguts, mentre es visiten els jardins, el claustre, el refetor, la sala del campanar, el menjador de la casa d´estiueig de la família Casas i l´església.