Les previsions meteorològiques de divendres al vespre apuntaven risc de pluja i l'organització del cicle Sons del Camí va decidir canviar d'emplaçament el concert que Roger Mas havia d'oferir als jardins de la Cova i traslladar-lo a la sala gòtica de la basílica de la Seu. Finalment, les previsions no es van complir.

Quan les campanes de la Seu tocaven les 9 del vespre, al recinte no hi cabia ni una agulla. Unes 125 persones ocupaven totes les cadires de la sala i, fins i tot, hi havia gent dreta i d'altra asseguda a terra. Al carrer, un bon grapat de persones es van quedar sense poder entrar i no hi va haver ni una gota de pluja. L'organització va demanar disculpes per les molèsties ocasionades «però les previsions apuntaven pluja».

El concert del solsoní Roger Mas, a banda d'un reclam del cicle, era per a molts i per al mateix artista una oportunitat de descobrir els jardins de la Cova. La calor que es respirava a la sala gòtica era notable. Més d'un ventall per mirar de refrescar l'ambient i el solsoní, que va oferir un recital en el qual pràcticament no va presentar cap tema, advertia que «avui suarem».

El concert del cantautor solsoní va començar amb els Goigs de la Mare de Déu del Claustre de Solsona per continuar amb Les cançons tel·lúriques, els poemes de Verdaguer que el músic ha musicat. En l'hora i vint minuts d'actuació el cantautor va omplir el repertori amb les seves cançons més intimistes i de caire més espiritual. Un repàs de la seva trajectòria, des de Llums de colors fins a El rei dels verns, I la pluja es va assecar o El dolor de la bellesa.

Acompanyat únicament de la seva guitarra, el músic s'acomiadava amb Passió de son, tot fent broma: «Si no us heu adormit fins ara».