El Museu Picasso de Barcelona obre les portes cada dia de la setmana fins al 25 de setembre, inclòs el dilluns, un dia que tradicionalment l'equipament tanca. Així, el Museu amplia els seus dies d'obertura, que anaven de dimarts a diumenge, per donar resposta a les demandes del públic, especialment el de la ciutat. A diferència de la resta de dies, els dilluns es podrà visitar de 10h a 17h, mentre que l'horari habitual és de 9h a 19h. Aquest dilluns, primer dia de la prova, el Museu ha rebut més de 900 persones dues hores després de la seva obertura. Això representa gairebé un 30% del total de les 3.190 d'entrades disponibles durant tota la jornada.

Segons Claustre Rafart, conservadora del Museu, assegura que la resposta del públic ha estat "molt positiva", perquè la mitjana de visites d'aquest mes de juliol és de 4.000 al dia. D'aquesta manera, també es vol aconseguir una millor redistribució del públic, que acostumava a tenir una afluència més alta els dimarts.

Si la prova pilot és exitosa, el Museu pretén repetir l'experiència de maig a setembre de l'any vinent. A més, de cara als mesos d'estiu del 2018, el Museu també té previst oferir una gran exposició sobre la cuina de Picasso.

A banda d'obrir els dilluns, des d'aquest mes el Museu també ha canviat el dia de gratuïtat, que ha passat de diumenge a dijous a la tarda. Tot i això, el primer diumenge de cada més l'accés segueix sent lliure durant tot el dia.